Aan de slag in kwetsbare wijken

Staalkaart van aanpakken en initiatieven voor vitale wijken

29 juni 2017
Hoe zetten de steden en hun lokale partners zich in om de leefbaarheid van kwetsbare wijken te verbeteren? Platform31 organiseerde een Community of Practice waarin de expertise en ervaring van beleidsmakers professionals uit twaalf steden centraal stond.

Auteur(s)

Matthijs Uyterlinde en Niels Gastkemper

In interactieve themabijeenkomsten wisselden zij kennis en ervaringen uit over vernieuwende aanpakken en methodieken. In deze publicatie is de oogst is gebundeld, rondom vier thema’s: kwaliteit van het wonen, kwetsbare groepen in de wijk, energietransitie in de wijk en nieuwe (economische) dynamiek de wijk. Dit rapport biedt geen standaardrecept of definitief antwoord, maar een overzicht van kansen, knelpunten en dilemma’s bij het werken aan vitale wijken. Het is bedoeld voor bekende (gemeenten, woningcorporaties, zorg- en welzijnsinstellingen) en nieuwe spelers (zoals ondernemers, zorgverzekeraars, nutsbedrijven) die concreet aan de slag willen met het verbeteren van het leefklimaat van kwetsbare wijken.

De publicatie ‘Aan de slag in kwetsbare wijken’ vormt het vervolg op het in maart 2017 gepubliceerde onderzoeksrapport ‘Kwetsbare wijken in beeld’, waarin de leefbaarheidsontwikkeling en de actuele vraagstukken die in kwetsbare wijken spelen, in kaart zijn gebracht.

170629_Aan_de_slag_in_kwetsbare_wijken

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Pdf bestanden
Hidden

Contact

Jeroen van der Velden 06 57 94 22 58 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan