Publicatie Wijkaanpak

75 jaar stedelijke vernieuwing en wijkaanpak

2 februari 2022
Stedelijke vernieuwing – het werken aan de vitaliteit van steden door het verval van wijken of buurten tegen te gaan – kent een lange beleidstraditie. De hernieuwde belangstelling voor de brede wijkaanpak staat dan ook niet op zichzelf. Deze longread gaat in op beleid, trends en het speelveld waarin partijen in de wijk opereren. Het schetst hoe Nederland de Tweede Wereldoorlog beleidsmatig omgaat met de opgave om wijken veilig, leefbaar en aantrekkelijk te maken en wat dat betekent anno 2022.

Auteur(s)

Jeroen van der Velden en Emre Can

U kunt de longread lezen als doorlopende tekst in pdf-vorm, maar ook online als kennisdossier. Het vernieuwde online kennisdossier biedt naast inhoudelijk overzicht ook actueel nieuws, blogs, publicaties en praktijkvoorbeelden rond stedelijke vernieuwing en leefbare wijken. Longread en kennisdossier zijn interessant voor professionals, beleidsmakers en ook bestuurders die zich bezighouden met leefbaarheid en veiligheid in wijken, willen leren van het verleden en op de hoogte willen blijven van actuele ontwikkelingen.

75_jaar-stedelijke-vernieuwing-en-wijkaanpak

75 jaar stedelijke vernieuwing en wijkaanpak

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Pdf bestanden
Hidden

Contact

Jeroen van der Velden 06 57 94 22 58 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan