YURPS × Jong Aedes gaan flexwonen in Nijmegen

2 mei

13:30-17:30 Nijmegen € kosteloos voor partners van Platform31 en leden van Jong Aedes, € 130 voor niet-partners

YURPS en Jong Aedes gaan op werkbezoek bij NDW21, de nieuwste flexwoningen in Nijmegen. We krijgen uitleg over hoe deze woningen tot stand zijn gekomen, hoe de vier woningcorporaties Portaal, Talis, Woonwaarts en studentenhuisvester SSH& het eigenaarschap hebben verdeeld, en hoe de flexwoningen zijn geproduceerd en geïnstalleerd.

Flexwonen biedt een flexibele huisvestingsschil die aanvullend is op de reguliere huisvesting. De verplaatsbare, tijdelijke, prefab flexwoningen vormen een onderdeel van flexwonen. Een flexwoning is doorgaans een flexibele kleine woning die bedoeld is voor mensen die snel huisvesting nodig hebben.

Op het oude industrieterrein Winkelsteeg, redelijk centraal gelegen Nijmegen, komen 500 betaalbare flexwoningen in zeven blokken: NDW21. Tijdens deze excursie gaan we op bezoek bij de flexwoningen en zullen gemeente Nijmegen, de lokale woningcorporaties en Platform31 meer vertellen over hoe flexwoningen een oplossing kunnen zijn voor het woningtekort in Nederland. We sluiten de middag af met een netwerkborrel (vanaf 16:00).

Voor wie?

Young professionals (< 35 jaar) die bij een partnerorganisatie van Platform31 werken en leden van Jong Aedes. Er is plek voor maximaal 50 deelnemers.  Niet zeker of jouw organisatie partner is van Platform31? Bekijk dan de lijst van partnerorganisaties. Deelnemers van niet-partners betalen een bijdrage.

Wat levert deelname jou op?

Deelname aan deze excursie biedt jou niet alleen inspiratie en kennis over flexwonen, maar geeft je ook de mogelijkheid om kennis te maken met gemeenten, woningcorporaties en Platform31!

Programma

Tijd Onderdeel Spreker
13:30-13:45 Inloop
13:45-14:00 Inleiding YURPS, introductie in het thema flexwonen Ka-Chun Lo (Platform31, YURPS), Myrthe Sietsma (Platform31)
14:00-15:00 Presentatie NDW21 Henk van Ramshorst (gemeente Nijmegen), Hans Koster (Portaal)
15:00-16:00 Rondleiding NDW21 Hans Koster (Portaal), Mirjam Verheem (SSH&)
16:00-17:30 Borrel

Locatie

We verwelkomen je graag bij NDW21, Nieuwe Dukenburgseweg 21, 6534 AD Nijmegen (Google Maps).

Over Young Urban and Regional Professionals (YURPS)

Ben jij onder de 35 jaar en werk jij voor een partnerorganisatie van Platform31? Wil je graag een kijkje nemen in de keuken van een partnerorganisatie van Platform31? Dan nodigen we je graag uit voor YURPS! Door middel van diverse activiteiten denken we na over bestaande vraagstukken van overheden, woningcorporaties of marktpartijen zoals bouwbedrijven of financiers. Zoals: ‘Welke rol kan ik als woningcorporatie spelen op het gebied van armoede en schulden?’ Of: ‘Hoe zorg ik als grote gemeente ervoor dat iedereen meekomt in de energietransitie?’ En: ‘Hoe kan je als projectontwikkelaar een maatschappelijke meerwaarde bieden in je project?’ Door het delen van ervaringen en het stellen van vragen krijgen de YURPS nieuwe inzichten waarmee ze de vraagstukken kunnen beetpakken.

Contact

Astrid van Egmond 06 57 94 18 91 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan