Wijken in de energietransitie: groener, koeler en minder kwetsbaar

26 september 2023

10:00-11:30

Inschrijven/Aanmelden

In deze online bijeenkomst van de leerkring klimaatadaptatie in aardgasvrije wijken horen we van de gemeente Den Haag hoe ze de energietransitie combineren met klimaatadaptieve maatregelen en een sociale aanpak.

In steden is een groeiende aandacht voor de noodzaak van een gecombineerde fysieke en sociale aanpak (een brede wijkaanpak) vooral in wijken met veel bewoners in een kwetsbare positie.  Deze groep mensen is ook kwetsbaar voor hittestress. We gaan in gesprek met betrokkenen van de gemeente Den Haag en presenteren het onderzoek ‘Gezonde koele buitenruimte in dichtbevolkte wijken’ (Platform31 en Hogeschool van Amsterdam), dat aanbevelingen geeft voor koele plekken. Hoe ga je als gemeente om met al deze verschillende opgaven?

Voor wie?

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd vanuit de leerkring Klimaatadaptatie in aardgasvrije wijken. Behalve voor deelnemers aan de leerkring is het interessant voor ambtenaren die zich bezighouden met een of meerdere van de volgende onderwerpen: klimaatadaptatie, energietransitie, kwetsbare wijkaanpak en sociaal domein of die zich op strategisch niveau bezighouden met het koppelen van opgaven.

Je ziet hoe het koppelen van deze opgaven in Den Haag wordt aangepakt, leert hoe andere gemeenten dit doen en hebt de gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan.

Programma

  • Introductie en presentatie van het onderzoek Gezonde koele buitenruimte in dichtbevolkte wijken 
  • Presentatie van gemeente Den Haag over de aanpak klimaatadaptatie in een kwetsbare wijk in het wijkpark Cromvliet in Molenwijk
  • Presentatie van de gemeente Den Haag over de energietransitie aanpak in Molenwijk
  • Interactief vraaggesprek met betrokkenen van het onderzoek en gemeente den Haag over het koppelen van de opgaven

Contact

Martijn Kramer 06 83 17 14 81 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan