Warmtetour 2023: Energietransitie! #Hoe dan?

29 juni 2023, 5 oktober 2023, 2 november 2023 & 18 januari 2024

13:00-16:00 Op locatie of online € Gratis

Inschrijven/Aanmelden

De energietransitie heeft ons al veel kennis en ervaring opgeleverd. Die willen we graag delen en toegankelijk maken. Speciaal voor professionals uit de corporatiesector en bouwsector organiseren Aedes en Platform31, met partners Techniek NL en Bouwend Nederland, de Warmtetour 2023.

De Warmtetour bestaat uit twee fysieke en twee digitale sessies waar corporaties en hun bouw- en installatiepartners hun ervaring met verschillende warmteconcepten delen. Je krijgt handvatten en oplossingen voor vraagstukken uit de praktijk van de energietransitie. Je kunt je voor iedere bijeenkomst apart opgeven.

Programma Warmtetour 2023

 

Isoleren of installeren?

Fysieke sessie op 29 juni 13.00-16.00 uur
Wanneer kies je voor isolatie met nadruk op aanpak van de schil en wanneer voor een aanpak met meer nadruk op de energie-installatie? Wat zijn de voor- en nadelen? Woonconcept en Parteon delen praktijkvoorbeelden.
Locatie: Steenwijk

Gasloos in de gestapelde bouw: Hoe dan?

Fysieke sessie op 5 oktober 13.00-16.00 uur
We delen voorbeelden van kleinschalige warmtenetten op blokniveau. Wat is haalbaar in de praktijk in termen van kosten en betrouwbaarheid?
Locatie volgt.

Belofte waargemaakt? Alles over monitoring in rendement en kosten

Online sessie op 2 november 13.00-14.30 uur
Hoe presteren energieconcepten in de praktijk? Is het concept werkelijk woonlastenneutraal? We delen hier voorbeelden waar monitoring op afstand plaatsvindt.

Van pilot naar praktijk: Hybride en all-electric

Online sessie op 18 januari 2024 13.00-14.30 uur
Hoe ga je van een pilot naar de praktijk? Ga je isoleren/installeren in onderhoudsprocessen of kies je voor een projectmatige aanpak? Welke afwegingen neem je mee bij deze keuze  Het gaat dan om vragen als: Wat is je vastgoedstrategie? Wat is de transitievisie warmte? In welk type woningen doe je wat (grondgebonden en gestapelde woningen; bij welke labels?). Wat speelt er in de wijk? En hoe kijken bewoners er tegenaan?

Wat levert de Warmtetour jou op?

  • Inzicht in het thema energietransitie en de toepassing in de praktijk
  • Kennis en inzichten die je kunt toepassen in je eigen verduurzamingsstrategie
  • Praktische handvatten om zelf meteen mee aan de slag te gaan

Voor wie?

De Warmtetour is interessant voor portefeuillemanagers, managers vastgoed, projectmanagers/-leiders, vastgoedstrategen en adviseurs verduurzaming bij corporaties. Ook leden van Bouwend Nederland en TechniekNL zijn van harte welkom.

Deelname is gratis.

Contact

Fons Lustenhouwer 06 53 38 90 17 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan