Training Woonbeleid

11 april 2024, 23 mei 2024 & 13 juni 2024

9:30-16:00 Centrale locatie in het land € 2.090 ex. btw

Inschrijven/Aanmelden

In de 3-daagse training Woonbeleid bieden VNG en Platform31 actuele en praktijkgerichte kennis en handvatten om ambtenaren te ondersteunen bij het vormgeven van het woonbeleid. Wonen behoort tot één van de belangrijkste thema’s van de Nederlandse gemeenten. De druk op de woningmarkt is groot en er is sterke behoefte aan meer nieuwe woningen en aan nieuwe woonvormen voor verschillende doelgroepen. Het woonbeleid moet steeds weer inspelen op nieuwe ontwikkelingen. Dit vraagt om actuele kennis van beleidsmedewerkers die werken aan maatschappelijke opgaven binnen het woondomein.

Voor wie?

De training is bedoeld voor beleidsmedewerkers die meer inzicht en kennis willen op het brede terrein van wonen en de actuele ontwikkelingen. Het is zowel interessant voor startende beleidsmedewerkers, die de brede scope van het woonbeleid willen verkennen, als voor beleidsmedewerkers die hun algemene kennis willen opfrissen en aanvullende inzichten willen in recente woonopgaven en –ontwikkelingen. De training heeft ook een netwerkfunctie doordat de deelnemende beleidsmedewerkers Wonen van verschillende gemeenten elkaar beter leren kennen en ervaringen kunnen uitwisselen.

Programma

Het programma bestaat uit:

  • Dag 1: Woonbeleid en samenwerking met woningcorporaties: waaronder het woonbeleid in vogelvlucht en woningbehoefte.
  • Dag 2: Woningbouwrealisatie: onder andere sturing op een betaalbaar woningbouwprogramma en de rol van marktpartijen bij woningbouwontwikkelingen.
  • Dag 3: Woonvormen en huisvesting van doelgroepen: Nieuwe wetsvoorstellen en vernieuwende woonvormen voor verschillende doelgroepen.

Docenten

(Gast)sprekers van Platform31, VNG en organisaties uit de woonsector presenteren over de verschillende onderwerpen in deze training Woonbeleid. Zij hebben actuele kennis en ervaring met de verschillende onderwerpen binnen het woonbeleid. De training wordt begeleid door Platform31. Met bijdragen van onder andere:  Jeroen de Leede (VNG). Enno Vitner (Woonbron), Daan Vrijmoet (Finance Ideas), Anneloes Blankendaal (Platform31), Henri Schimmel (BPD), Thierry Wever (RIGO), Dirk Konings (VNG), Netty van Triest (Platform31) en Frank Wassenberg (Platform31).

Aanmelden

Aanmelden kan via de website van VNG Connect.

Contact

Vragen? Neem contact op met:

Arno van der Hoeven 06 13 46 74 08

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan