Seniorenhuisvesting en zorgvastgoed: urgentie in samenwerking

6 juni - 04 juli

13:00-19:00 Amsterdam € 2.650

Inschrijven/Aanmelden

In samenwerking met Platform31 en Aanjaagteam Wonen, Welzijn en Zorg organiseert de Amsterdam School of Real Estate vanaf 6 juni 2024 de Master Challenge Seniorenhuisvesting en zorgvastgoed. In een Master Challenge worden creatieve oplossingen gezocht voor een groot maatschappelijk vraagstuk. Geen colleges dus, maar in co-creatie met de deelnemers zoeken we kennis, oplossingen en inzichten.

Komend decennium wacht een grote uitdaging voor seniorenhuisvesting en zorgvastgoed. Het gaat niet alleen om ontwikkelen, financieren en exploiteren van vastgoed, maar ook om wijkinrichting en het welzijn van oudere bewoners. Samenwerking tussen spelers in de sectoren vastgoed, welzijn en zorg is cruciaal in een snel verouderende maatschappij. Dit raakt zowel kleine als grote organisaties. Deze korte, inspirerende opleiding richt zich op strategieën voor het oplossen van deze complexe vraagstukken.

“Het aantal ouderen, dus ook het aantal mensen met een zorgvraag, verdubbelt de komende jaren, terwijl het aantal zorgverleners ongeveer gelijk blijft”, zegt Hans Adriani, bestuurlijk aanjager Wonen, Welzijn en Zorg en kerndocent in deze Master Challenge. “Dat vraagt om een enorme verandering in de zorg, en daarmee ook om een andere manier waarop we samenwonen en leven. Ouderenwoningen van morgen moeten die verandering ondersteunen. Dat vraagt om een nieuwe manier van ontwerpen, en om nieuwe samenwerkingen tussen beleggers en corporaties, zorg- en welzijnsinstellingen en gemeenten en verzekeraars.”

Wij zien aantrekkelijke nieuwe woon(zorg)initiatieven voor senioren ontstaan – van Stadsveteraan020, Erfdelen tot nieuwe hedendaagse hofjes met gemeenschappelijke tuin en ontmoetingsruimte. Het aanbod blijft achter bij de vraag. Dit vereist veel meer vraaggericht ontwikkelen en in co-creatie met senioren zelf. Doel is om nieuwe woonconcepten te realiseren die ouderen verleiden door te stromen uit hun eengezinswoning en waar een arrangement van welzijn, zorg en ondersteuning in nabijheid is.
Annette Duivenvoorden, senior projectleider bij Platform31

Voor wie?

Deze Master Challenge is bedoeld voor masterstudenten en -alumni van de ASRE en vastgoedprofessionals bij organisaties in zorg, welzijn of het openbaar bestuur met een hbo- of wo-opleiding en minimaal 5 jaar relevante werkervaring.

Meld je nu aan

De Master Challenge Seniorenhuisvesting en zorgvastgoed start op 6 juni 2024. Voor meer informatie en om deel te nemen, ga naar de opleidingspagina en download de brochure of schrijf je direct in.

Contact

Annette Duivenvoorden 06 35 11 58 12 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan