Responsief: hoe samenspel tussen burger en gemeente wél kan

4 september

10:00-11:00

Inschrijven/Aanmelden

Hoe werken responsieve ambtenaren, en hoe veranker je die manier van werken in je organisatie? Goed samenspel tussen gemeenschap en gemeente gaat niet vanzelf.

Medicijn tegen cynisme

Tijdens deze webinar kun je in gesprek met Marije van den Berg, auteur van ‘De beleidsbubbel, En hoe we die liefdevol leeg laten lopen’. Van den Berg stelt haar boek zelf voor als ‘een medicijn tegen cynisme… Voor iedereen die het gat tussen gemeenschap en politiek wil dichten. Voor iedereen die het niet wil opgeven met de overheid’.

Centraal in die gesprekken staat je eigen praktijk – wat er wel en niet lukt bij het beter inspelen op initiatief van bewoners. De webinar wordt mede georganiseerd door SamenspelNL, het netwerk voor mensen bij de overheid die op een responsieve manier werken.

Voor wie?

Deze webinar is voor medewerkers van gemeenten die naar een responsieve overheid toewerken, of dat willen gaan doen. Behalve tips en praktijkvoorbeelden heb je de mogelijkheid om je eigen uitdagingen te bespreken. En kom je in contact met mensen uit het ‘responsieve’ netwerk.

Contact

Jan Kastje 06 53 22 02 16

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan