Ontdek de kracht van AI in communicatie en participatie (extra datum)

29 februari

14:00-17:30 Den Haag € 130 (ex. btw) voor niet-partners, kosteloos voor partners

Inschrijven/Aanmelden

Van gegenereerde kunst tot slimme communicatie. Doe mee, leer, en discussieer over het dagelijks gebruik van AI in het ruimtelijk domein. Ontdek de mogelijkheden, ervaar AI-tools, en verken samen met Sicko van Dijk en Leon Batenburg (Beaumont Communicatie & Management) hoe AI jouw werk als young professional binnen het ruimtelijk domein kan transformeren. Schrijf je in en laat je inspireren op de grens van creativiteit en technologie! 

Het afgelopen jaar kon je niet om AI heen. ChatGPT, Midjourney, Claude. Van gegenereerde verslagen en rapporten tot AI-kunst. En ontwikkelingen die zo snel gaan dat wet- en regelgeving het nauwelijks kan bijbenen. Maar wat betekent AI nou in ons dagelijks werk? Hoe maken we er in het ruimtelijk domein handig gebruik van? Hoe kan je het inzetten voor communicatie- en participatiedoeleinden? En waar lopen we tegenaan?

In deze AI-workshop vertellen Sicko van Dijk en Leon Batenburg van Beaumont Communicatie & Management over het dagelijks gebruik van AI bij communicatie, participatie en marketing. Tijdens de workshop geven zij een kijkje in de ontwikkeling van AI in relatie tot het werk wat Beaumont iedere dag doet voor overheden, woningbouwcorporaties en ontwikkelaars. Welke AI-tools kan je eenvoudig gebruiken om werk te vereenvoudigen en creativiteit te verhogen. En hoe zit het met prompts voor bijvoorbeeld ChatGPT. En we verkennen de grenzen van AI. Je gaat ook zelf aan de slag, want om met AI te werken, moet je het eerst ervaren.

De workshop is voornamelijk gericht op de basis. Hoe zorg je bijvoorbeeld voor een goede prompt voor ChatGPT (en wat is een prompt)? Wat kunnen AI-tools wel en niet? En welke tools moet je kennen? Tot slot nemen we een kijkje in de toekomst en gaan we in gesprek over hoe AI jouw dagelijkse werk verandert.

Programma

De deelnemers mogen het volgende verwachten:

  • Even centraal: wat is AI, wat kan je ermee, wat niet en hoe werkt Beaumont met AI
  • Discussie: wat betekent AI voor jouw dagelijkse werk als young professional in het ruimtelijk domein?
  • Aan de slag met AI-tools
  • Reflectie, takeaways
  • Borrel en napraten
Dit is de tweede datum deze maand dat we deze training organiseren; de eerste datum was al snel volgeboekt. Wees er dus snel bij.

Locatie

De bijeenkomst vindt plaats op het kantoor van Platform31, Waldorpstraat 80, Den Haag.

Over YURPS

Ben jij onder de 35 jaar en werk jij voor een partnerorganisatie van Platform31? Wil je graag een kijkje nemen in de keuken van een partnerorganisatie van Platform31? Dan nodigen we je graag uit voor YURPS! Door middel van diverse activiteiten denken we na over bestaande vraagstukken van overheden, woningcorporaties of marktpartijen zoals bouwbedrijven of financiers. Zoals: ‘Welke rol kan ik als woningcorporatie spelen op het gebied van armoede en schulden?’ Of: ‘Hoe zorg ik als grote gemeente ervoor dat iedereen meekomt in de energietransitie?’ En: ‘Hoe kan je als projectontwikkelaar een maatschappelijke meerwaarde bieden in je project?’ Door het delen van ervaringen en het stellen van vragen krijgen de YURPS nieuwe inzichten waarmee ze de vraagstukken kunnen beetpakken.

Contact

Astrid van Egmond 06 57 94 18 91 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan