Intervisiesessies huurbeleid

18 juni 2024, 23 september 2024 & 28 november 2024

15:00-17:00 € kosteloos voor partners; € 150 voor niet-partners

Inschrijven/Aanmelden

Ben je benieuwd hoe collega-corporaties hun huurbeleid vormgeven? Wil je het huurbeleid van de eigen organisatie met anderen bespreken en overwegingen voorleggen aan vakgenoten? Of ben je benieuwd naar de overwegingen van andere woningcorporaties? Kom dan naar de intervisiebijeenkomsten huurbeleid.

Huurbeleid in 2024

Het beleid van woningcorporaties is voortdurend aan veranderingen in de samenleving onderhevig. Tijdens de intervisiesessies bespreken we de effecten van deze veranderingen voor het huurbeleid van corporaties. We gaan het gesprek met elkaar aan over de effecten van wet- en regelgeving, we  agenderen vraagstukken en dilemma’s die bij de deelnemers leven, presenteren beleidswijzigingen van corporaties en de uitkomsten van recent opgeleverde of nieuw op te starten projecten van Platform31, zoals het sturen op woonlasten, maatwerk in de huur, of de flexibilisering van daeb en niet-daeb.

Wat ga je doen?

In deze vraag- en op de praktijk gerichte bijeenkomsten gaan we in op actualiteiten, inzichten en handvatten die voor het huurbeleid van corporatiesrelevant zijn. Tijdens de intervisiesessies leer je van elkaar. Door elkaar tips te geven en door kennis te nemen van expertise die Platform31 in haar programma’s bij elkaar brengt, kun je nieuwe, aanvullende stappen zetten in de ontwikkeling van jouw huurbeleid.

Opzet van de bijeenkomsten

De inhoudelijke onderwerpen kiezen we in samenspraak met de deelnemers. De bijeenkomsten starten we met een presentatie over een nader te bepalen onderwerp dat relevant is in het kader van huurbeleid. Aedes (Bob Witjes) gaat kort in gesprek met de deelnemers over een actueel thema. Vervolgens brengen een of meer aanwezigen een intervisievraag in. Deze zijn vrij in te vullen door de deelnemers en afhankelijk van hun actuele vraagstukken. Dit doen we in een informele setting. De informatie die tijdens de bijeenkomsten wordt gedeeld, blijft binnen de groep en wordt niet gepubliceerd.

Datum Tijd Locatie Inhoud bijeenkomst
Dinsdag 18 juni 2024 15:00-17:00 Online (Microsoft Teams) N.t.b.
Maandag 23 september 2024 15:00-17:00 Hybride: zowel vanuit het kantoor van Platform31 in Den Haag als via Microsoft Teams N.t.b.
Donderdag 28 november 2024 15:00-17:00 Online (Microsoft Teams) N.t.b.

Bijeenkomst 18 juni a.s.

We inventariseren momenteel bij alle deelnemers welke onderwerpen en vraagstukken bij hen leven en actueel zijn. Op basis van die inventarisatie vullen we bijeenkomst van 18 juni en die van 23 september en 28 november verder in. Aedes (Bob Witjes) gaat tijdens elke bijeenkomst kort in gesprek met de deelnemers over een actueel thema.

Wat levert deelname jou op?

Na afloop van de bijeenkomst heb je:

  • inzicht in het kennisthema;
  • inzicht in wat je kunt oppakken in het kader van het huurbeleid van jouw corporatie;
  • handvatten om meteen mee aan de slag te gaan.

Voor wie?

Genodigden zijn professionals van partnercorporaties bij Plaform31: strategen en beleidsadviseurs die betrokken zijn bij de totstandkoming van het huurbeleid en de keuzes die hierin gemaakt worden. Voor partnercorporaties zijn er geen kosten aan deelname verbonden. Deelnemers ‘betalen’ met een actieve bijdrage. Welke corporaties partner zijn bij Platform31 zie je hier. Corporaties die geen partner zijn van Platform31 kunnen eenmaal deelnemen en betalen 150 euro.

Vragen

Heb je nog vragen, stuur dan een email naar Fons Lustenhouwer (fons.lustenhouwer@platform31.nl) of Frank Dirks (frank.dirks@platform31.nl).

Contact

Fons Lustenhouwer 06 53 38 90 17 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan