Het geheim van Den Helder

27 september 2023

10:00 tot 17:00 Theater De Kampanje, Den Helder € 200 exclusief btw, partners van Platform31 krijgen € 50 korting met code NPZS23 (en tot 31 augustus € 100 korting).

Inschrijven/Aanmelden

Den Helder is na 15 jaar economisch, cultureel en sociaal investeren opgebloeid. Als middelgrote stad had het te kampen met grootstedelijke problematiek. Inmiddels is deze voormalige krimpgemeente in trek bij ondernemers, woning- en werkzoekenden en bezoekers. De lessen van Den Helder zijn ook interessant voor andere gemeenten in Nederland. Dus kom 26 september naar het congres Het geheim van Den Helder en beleef hoe deze centrumgemeente zich opnieuw heeft uitgevonden, de woningbouwopgave versnelt en andere gemeenten in de Kop van Nood-Holland laat meeprofiteren van het economisch en sociaal-maatschappelijk succes. Dit congres is een initiatief van Ontwikkelmaatschappij Zeestad. Platform31 is één van de congrespartners. 

Veel gemeenten kampen met vraagstukken over economische en sociale vitaliteit. De aanpak hiervan vergt veelal een lange adem en samenwerking metuiteenlopende partijen. Hoe uitdagend waren de sociaal-maatschappelijke en economische omstandigheden de afgelopen 15 jaar? Wie waren de spelbepalers? Wat zijn de belangrijkste successen? En wat kunnen andere steden en provincies leren van de ervaringen in Den Helder? En hoe kan het bedrijfsleven het beste inspelen op een ingrijpende transformatie van een binnenstad?

Het initiatief voor dit congres komt van Ontwikkelmaatschappij Zeestad, een cruciale schakel in deze aanpak. Deze zelfstandige organisatie is ingesteld door de gemeente Den Helder, de provincie Noord-Holland en het Rijk met als opdracht gekregen de stedelijke vernieuwing in Den Helder te ontwikkelen én uit te voeren, gebruikmakend van de kennis over stedelijke vernieuwing uit diverse activiteiten van Platform31 Als congrespartner verzorgt Platform31 één van de deelsessies tijdens dit congres. Daarin gaat Maarten Hoorn, opgavemanager Wonen, ruimte en leefbaarheid bij Platform31 met een aantal bestuurders van Den Helder, Papendrecht en Schagen in gesprek over de lessen die andere steden kunnen leren van Den Helder in de huidige woningbouwopgave. Daarbij zoomen ze in op onder meer de samenwerkingspartners en de rol van de overheid.

Voor wie?

Dit congres is bedoeld voor bestuurders en ambtenaren van gemeenten, provincies, het Rijk, corporaties en marktpartijen die werken aan stedelijke vernieuwing, binnenstadsaanpakken en de woningbouwopgave.

Wat levert deelname jou op?

Deelnemers leren van de brede aanpak van Den Helder over stedelijke vernieuwing. Den Helder is 15 jaar met deze opgave aan de slag geweest. De lessen over en successen van dit proces, waarvoor een lange adem nodig was, komen uitgebreid aan bod.

Programma

Meer informatie over het programma vind je hier https://zeestad.nl/ontwikkeling/programma-zeestad-congres-27-september-bekend.

Aanmelden

  • Je kunt je tot en met dinsdag 26 september 2023 aanmelden via de buttons boven- en onderaan deze pagina.
  • Er is een maximum van 250 deelnemers.

Contact

Maarten Hoorn Wonen, ruimte en leefbaarheid 06 10 15 67 08 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan