Goede samenwerking vormgeven tussen gemeente en corporatie bij flexwoningen

19 september

10:00-11:30

Inschrijven/Aanmelden

Bij het realiseren van een flexwoonproject is een goede samenwerking tussen de gemeente en woningcorporatie van groot belang. Goed samenwerken gaat verder dan alleen het maken van afspraken en het vastleggen daarvan in overeenkomsten. Beide partijen moeten elkaar ‘verstaan’, vinden en de urgentie voelen om een flexwoonproject succesvol te realiseren. Maar hoe werk je als gemeente en woningcorporatie goed met elkaar samen in een gestroomlijnd proces?

Achtergrond

In dit gezamenlijke webinar van Platform31 en Aedes vertellen gemeente Olst-Wijhe en woningcorporatie Salland Wonen over hun samenwerking in de flexwoonprojecten Vink en Wengelerhoek, gemeente Hilversum en woningcorporatie de Alliantie vertellen over hun samenwerking in het flexwoonproject het Circusterrein. Wat zijn succesfactoren van een goede samenwerking? Wat is er over en weer nodig? Wat moet je kunnen en laten? Wie heeft welke rol?

Voor wie?

Deze webinar is niet alleen voor gemeenten en woningcorporaties interessant, maar ook voor provincies, Rijk, ontwikkelaars, bouwers, ontwerpers, kennisinstellingen, woningzoekenden: iedereen die baat heeft bij snel woningen realiseren.

Programma

Tijd Onderdeel Spreker
10:00-10:05 Welkom en introductie Anneloes Blankendaal (Platform31) en Maarten Georgius (Aedes)
10:05-10:35 Samenwerking tussen gemeente Olst-Wijhe en woningcorporatie Salland Wonen Aafke Kuiper (gemeente Olst-Wijhe) en Marijke Kool (Salland Wonen)
10:35-11:05 Samenwerking tussen gemeente Hilversum en woningcorporatie De Alliantie Morris Jabri (gemeente Hilversum/Almere) en Anne Oosterbaan (De Alliantie)
11:05-11:25 Panelgesprek met sprekers en vragen publiek Aafke Kuiper (gemeente Olst-Wijhe), Marijke Kool (Salland Wonen), Morris Jabri (gemeente Hilversum/Almere) en Anne Oosterbaan (de Alliantie)
11:25-11:30 Afronding Anneloes Blankendaal (Platform31) en Maarten Georgius (Aedes)

Contact

Anneloes Blankendaal 06 57 94 22 06

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan