Flexwoningen bekijken op locatie en in de fabriek: Oost-Nederland

23 oktober

09:30-16:00 Hengelo, Almelo

Inschrijven/Aanmelden

Tijdens dit werkbezoek kijken we in de praktijk naar een gerealiseerd flexwoonproject van een woningcorporatie en bezoeken we een bouwer van flexwoningen. Flexwoningen dragen bij aan een flexibele schil van de woningvoorraad, kunnen snel worden gerealiseerd en helpen zo woningzoekenden. Dit klinkt mooi, maar in de praktijk leven er bij gemeenten en woningcorporaties tal van vragen. Hoe worden flexwoningen gemaakt? Hoe snel kunnen ze worden geproduceerd en geplaatst? Bevallen ze? En wie wonen er? Tijdens dit bezoek gaan we in op deze vragen. 

Flextour Oost-Nederland: Hengelo & Almelo

Tijdens de flextour op woensdag 23 oktober gaan we langs bij een project met 42 modulaire woningen van woningcorporatie Welbions in Hengelo. Welbions laat verspreid over drie locaties in totaal 75 modulaire houten flexwoningen plaatsen waarvan wij de grootste gaan bezoeken. De woningen staan er voor 15 jaar en kunnen daarna verplaatst worden of blijven staan. In de woningen worden voornamelijk starters, spoedzoekers en statushouders gehuisvest. In de middag gaan we op bezoek bij de woningfabriek van Plegt-Vos in Almelo waar de modulaire woningen in Hengelo zijn gebouwd.

Voor wie?

Het ochtendprogramma is voor iedereen die (snel) aan de slag wil met het bouwen van verplaatsbare woningen, maar het bezoek aan de woningfabriek is alléén toegankelijk voor corporaties en overheden. Het aantal deelnemers is beperkt. We zien graag corporaties en gemeenten die zich samen aanmelden.

Voorlopig programma

Tijd Onderdeel Locatie
09:30-10:00 Inloop en ontvangst Welbions, Hengelo
10:00-10:15 Welkomstwoord door Platform31 en Aedes
10:15-12:15 Toelichting over (modulaire) woningen van Welbions en projectbezoek aan de Bandoengstraat Bandoengstraat, Hengelo
12:15-13:30 Reistijd en lunch Plegt-Vos Slimme Huizenfabriek, Bedrijvenpark Twente 355, 7602 KL Almelo
13:30-15:30 Uitleg en bezoek aan woningfabriek Plegt-Vos in Almelo
15:30-16:00 Afsluitend drankje en napraten

Bereikbaarheid

Vanwege het wisselen van locaties gedurende de dag, en de bereikbaarheid van die locaties, raden wij aan met eigen vervoer te komen.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden middels de buttons boven- en onderaan deze pagina. Meedoen is gratis, maar niet vrijblijvend. Bij no-show zijn wij genoodzaakt € 100,- in rekening te brengen.

N.B.: Het aantal deelnemers is beperkt. We behouden ons het recht voor om, bij te veel aanmeldingen, deelnemers van gemeenten en woningcorporaties voorrang te geven.

Contact

Frank Wassenberg 06 57 94 35 92 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan