De Dag van de Stad

9 oktober 2023

09:00-18:00 Arnhem

Met concertgebouw Musis als thuis- en uitvalsbasis bekijken we op maandag 9 oktober de stad Arnhem van dichtbij. Tijdens de zevende Dag van de Stad nodigt Arnhem jou onder andere uit om mee de wijk in te gaan. Want in de wijk wordt alles zichtbaar. De grote transitieopgaven van deze tijd, maar ook de energie en de inspiratie om die uitdagingen aan te pakken.

Thema: De stad van dichtbij

De opgaven in onze steden zijn divers en complex. Hoe vang je de klappen van de klimaatcrisis op? Hoe pak je op wijkniveau de ongelijkheid aan? Hoe kunnen we wonen haalbaar en betaalbaar houden voor alle inwoners? Arnhem nodigt jou tijdens de Dag van de Stad uit om buiten de gebaande paden te gaan. En om mee te denken over hoe we jouw stad en ons land zo kunnen inrichten dat we sterk en veerkrachtig om kunnen gaan met verschillende uitdagingen.

Gaststad Arnhem

Arnhem is met ruim 160.000 inwoners de twaalfde stad van Nederland. Een levendige stad, met veel aandacht voor een prettige leefomgeving met behoud van de natuur. Arnhem staat net als andere steden in Nederland voor veel uitdagingen. Zoals zorgen voor voldoende goede en betaalbare woningen en kansen creëren voor mensen die het moeilijk hebben.

Het programma

Tijdens de Dag van de Stad gaan we in gesprek over actuele thema’s en werken we samen aan oplossingen. Naast het aanbod van vertrouwde programmaonderdelen als de last lectures en ontwerpateliers, gaan we Arnhemse wijken in. Om van dichtbij kennis te maken met de opgaven die daar spelen en de mensen die hier hun tanden in zetten.

Save-the-date

Elkaar ontmoeten is het hart van de Dag van de Stad die je elk jaar samen met andere stedelijke professionals, ambtenaren, bestuurders, wetenschappers, ondernemers, kunstenaars en inwoners maakt. We zien je dus graag op maandag 9 oktober in Concertgebouw Musis in Arnhem.

Je kan je op dit moment nog niet aanmelden. Volg ons op LinkedIn, Twitter en Instagram en houd dedagvandestad.nl in de gaten voor updates.

Contact

Maite Gadellaa 06 57 94 20 25 LinkedIn

De Dag van de Stad is een initiatief van Agenda Stad in samenwerking met de G4 en G40, de VNG, het Rijk, Platform31, het Netwerk Kennissteden Nederland en de gemeente Arnhem.

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan