Aanpak schulden en armoede bij huurders

22 mei

13:00-14:30 € Kosteloos voor Aedesleden

Steeds meer mensen komen in financiële problemen door toenemende woonlasten, hoge energieprijzen en stijgende kosten van levensonderhoud. Veel woningcorporaties zetten zich actief in om schulden en armoede bij hun huurders te voorkomen. Welke aanpakken en instrumenten kunnen ze inzetten om de effectiviteit van hun inspanningen te vergroten? Deze vraag staat centraal tijdens een webinar van Aedes en Platform31 voor (eerstelijns) corporatiemedewerkers.

Doelgroep

Dit webinar is bedoeld voor medewerkers die in de praktijk werken aan het voorkomen van schulden en armoede. Bijvoorbeeld medewerkers huurincasso, woonconsulenten en medewerkers bewonerszaken.

Wat levert deelname jou op?

  • Kennis van en inzicht in (de samenhang van) praktische instrumenten, voor het voorkomen van schulden en armoede bij huurders.
  • Inhoud en toepassingsmogelijkheden van De Voorzieningenwijzer en het Modelconvenant schuldhulpverlening.
  • Kennis van de (vernieuwde) Gereedschapskist Aanpak schulden en armoede.

Programma

Centraal in dit webinar staat de aanpak van schulden en armoede in de praktijk. Welke rol kan de corporatie daarbij spelen? Wat zijn voorbeelden van aanpakken?

In het webinar gaan we in op:

  • De geactualiseerde Gereedschapskist Aanpak schulden en armoede, die in de tweede helft van mei 2024 verschijnt. Welke (nieuwe) aanpakken zijn er? Wat werkt?
  • Praktijkervaringen van corporatie De Kernen. Hoe gaan zij naast de huurder staan in hun aanpak? En hoe pakken zij het incassobeheer op vanuit relatiebeheer?
  • De Voorzieningenwijzer in de praktijk. Hoe kunnen corporaties deze inzetten en benutten? En wat betekent dit voor de huurders?

Wat levert deelname jou op?

  • Kennis van en inzicht in (de samenhang van) praktische instrumenten, voor het voorkomen van schulden en armoede bij huurders.
  • Inhoud en toepassingsmogelijkheden van De Voorzieningenwijzer.
  • Kennis van de (vernieuwde) Gereedschapskist Aanpak schulden en armoede.

Aanmelden

Wil je meer weten over de aanpak van schulden en armoede en welke instrumenten je daarbij kunt inzetten? Meld je aan via de Aedeswebsite.

Contact

Fons Lustenhouwer 06 53 38 90 17 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan