Contact

Tineke Lupi

Tineke Lupi

Projectleider

06 57 94 37 51

Niels Gastkemper

Niels Gastkemper

Junior projectleider

06 23 01 27 90

Aan de slag

Op deze pagina vindt u stappenplannen voor het opzetten van een wooncoöperatie. Het tienstappenplan is gemaakt voor wooninitiatieven, het vijfstappenplan voor corporaties. Aan het eind van de zomer publiceren we een uitgebreide handreiking voor het opzetten van een wooncoöperatie. Schrijf u in voor de Platform31-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen rond de wooncoöperatie.

Wegwijs

Een wooncoöperatie opzetten? Hoe doe je dat?

In tien stappen van idee naar uitvoering

14 koplopers en Platform31 experimenteren met het opzetten van een wooncoöperatie. We werken toe naar een handreiking waarmee bewoners zelf aan de slag kunnen. Hierbij alvast een tienstappenplan met tips en trics.

Lees verder

De wooncoöperatie: vijfstappenplan voor woningcorporaties

Aedes en Platform31 willen woningcorporaties wegwijs maken in de wereld van de wooncoöperatie. Het stappenplan kan helpen om initiatieven van de grond te krijgen en de slagingskans ervan te verhogen.

Lees verder

Experts wooncoöperatie

De ontwikkeling van een wooncoöperatie vergt kennis en vaardigheden waarbij professionele ondersteuning vrijwel altijd gewenst en noodzakelijk is. Daarnaast zijn wooncoöperaties binnen het bestaande woonstelsel in Nederland een dusdanig nieuw fenomeen dat er nog veel uitgezocht en ontwikkeld moet worden. Om wooninitiatieven en woningcorporaties te helpen een expert in de hand te nemen, maakte Platform31 een selectie.

Vijfstappenplan

Platform31 en Aedes ontwikkelden speciaal voor corporaties het vijfstappenplan voor woningcorporaties.