Wooncoöperatie - coöperatieve vereniging

Deel deze pagina via:

Contact

Tineke Lupi

Tineke Lupi

Projectleider

06 57 94 37 51

Niels Gastkemper

Niels Gastkemper

Junior projectleider

06 23 01 27 90

Kennisdossier De wooncoöperatie

Waarom deze dossierpagina?

De coöperatieve vereniging is een opkomende organisatievorm onder burgerinitiatieven, ook in het wonen. Hoewel Nederland al een aantal wooncoöperaties kent, is het voor veel mensen nog onbekend terrein.

Om de ontwikkeling ervan een stap verder te brengen is meer bekendheid nodig. Bekendheid met het begrip wooncoöperatie, met de mogelijkheden om er één op te richten, maar ook met achtergrondinformatie over de politieke en maatschappelijke context. Platform31 werkt aan de ontwikkeling van de wooncoöperatie binnen de volkshuisvesting. Dit kennisdossier biedt allereerst primaire informatie over de wooncoöperatie, maar is er zeker ook ruimte voor verdieping.

Gerelateerd nieuws

Utrecht: Mitros kiest voor innovatieve bouwvorm bij project Veemarkt-Blok M

Mitros,14 maart 2017

In het Veemarktgebied in Utrecht Noord-Oost start woningcorporatie Mitros dit najaar met de bouw van een wooncomplex van 34 sociale huurappartementen. Bijzonder aan dit complex is dat het energieneutraal is (‘Nul op de meter’), dat het na oplevering in zelfbeheer komt bij de huurders en dat de huurprijzen passend zijn voor de laagste inkomens. De huurders vormen een coöperatie die de verantwoordelijkheid krijgt voor woningtoewijzing, onderhoud aan het complex, beheer van gemeenschappelijke ruimtes en tuin.

Lees verder


Vijfstappenplan

Platform31 en Aedes ontwikkelden speciaal voor corporaties het vijfstappenplan voor woningcorporaties