Contact

Maarten Hoorn

Maarten Hoorn

Projectleider

06 1015 6708

06 57 94 22 83

Nieuws

Almere van start met Tiny buurtje

16 juni 2017

Op 16 juni gaf wethouder Tjeerd Herrema met de komst van de eerste drie Tiny Houses het startschot voor de ontwikkeling van een ‘tiny buurtje’ in Almere Poort. De BouwEXPO Tiny Houses wil bijdragen aan de ontwikkeling van een nieuwe manier van bouwen; klein, betaalbaar en duurzaam.

Tijdens het congres ‘Klein wonen, de hype voorbij?’ werden door de wethouder in het centrum van het Homeruskwartier in Almere Poort de eerste Tiny Houses officieel geopend. Drie van de winnaars van de prijsvraag ‘ Bevrijd Wonen. Jouw Tiny House in Almere!’ presenteerden hun gerealiseerde ontwerp. Het Wikkelhouse, KODA en Tiny Tim zijn goede voorbeelden van hoe je zelf een mooi en leefbaar klein huisje kunt bouwen.

Lees verder (Gemeente Almere)


Lytse Hûskes Strjitte

15 juni 2017

Maandag 12 juni vond in het Friese Hurdegaryp de opening van het eerste permanente tiny house straatje van Nederland plaats. Annelies van der Nagel vertelt in dit artikel alles over dit pilotproject.

Lees verder


Over klein, kleiner, kleinst wonen

16 mei 2017

Han te Brummelstroete (gemeente |Tilburg): “Oog hebben voor een grotere diversiteit op de woningmarkt vraagt om het omarmen van de initiatieven van de outsiders.”

Lees verderKlein wonen op tijdelijke locaties

26 april 2017

Platform31 verkent samen met RVO.nl en gemeente Almere de (on)mogelijkheden van klein wonen in Nederland. Eén van de aspecten gaat over de eisen die we stellen aan (tijdelijke) locaties voor klein wonen.

Lees verder


Interview met Jurrian Knijtijzer - Finch Buildings

26 april 2017

Het ‘eerst zien dan geloven’ principe blijkt bij beslissers ook aan de orde. Pas als een aantal gemeenten of vastgoedpartijen het voortouw nemen, zullen er meerdere volgen. Finch Buildings bouwt innovatieve modulaire units die kunnen meeveranderen met de doelgroep, het gebruik en de locatie, zowel tijdelijk als permanent.

Lees verder


Platform31 verkent kansen en knelpunten van Klein Wonen in Nederland

6 januari 2017

Wat verstaan we eigenlijk onder klein wonen? Voor wie is het interessant? Willen we klein wonen meer kans geven? En zo ja, waar lopen we dan tegenaan?

Lees verderKlein wonen