Klein wonen

Waarom een kennisdossier Klein wonen?

De vraag naar klein wonen neemt een vlucht. Of het nu gaat om tiny houses – kleine vrijstaande huisjes, al dan niet door bewoners zelf ontworpen – of micro-appartementen, in trek in hartje centrum van de populairste steden in Nederland. Naar verwachting blijft deze vraag ook in de aankomende decennia bestaan. Immers, het aantal eenpersoonshuishoudens blijft voorlopig stijgen, de populariteit van de stad zal nog wel even aanhouden en ook de interesse in duurzaamheid neemt toe.

Om de ontwikkeling van klein wonen een stap verder te brengen is meer bekendheid nodig. Dat is de reden voor Platform31 om samen met RVO en de gemeente Almere een verkenning te doen naar de (on-)mogelijkheden van Klein en Slim wonen in Nederland. Wat verstaan we eigenlijk onder klein wonen? Voor wie is het interessant? Willen we klein wonen meer kans geven? En zo ja, waar lopen we dan tegenaan?

De inzichten en informatie die wij hiermee verzamelen delen we via dit kennisdossier. Het kennisdossier wordt regelmatig aangepast.

tiny-houses-bouwexpo-almere-3-1497521240
Klein wonen
tiny-houses-bouwexpo-almere
Inzendingen Bouwexpo Almere