Contact

Anne-Jo Visser

Anne-Jo Visser

Programmamanager

06 22 93 71 17


Deel deze pagina via

Flat_huurwoningen_internal_thumb_small-1429180114

Intervisie huurbeleid

Lees meer

Camperbike1-550x686-1483715564__002__han_internal_thumb_small-1490788006

Klein wonen

Lees meer

Huis_met_scooter_rode_kruis_internal_thumb_small-1472459389

Tweede vierdaagse inspiratieleerkring Visie en sturing op langer thuis wonen

Lees meer

Meer agenda-items Wonen

Wonen en Wijken

Maatschappelijke ontwikkelingen zijn meer dan ooit voelbaar op de woningmarkt. Zo vraagt een dynamische arbeidsmarkt om flexibelere woonarrangementen. En ontstaat er vanwege gezinsverdunning en vergrijzing behoefte aan kleinere en levensloopbestendige woningen.

Tegelijkertijd zien we dat vraagstukken rond doorstroming, betaalbaarheid en beschikbaarheid niet vanzelf oplossen. Wie is op dat vlak aan zet? Welke partijen kunnen en willen nog investeren? En welke invloed heeft de Woningwet op de bestaande verhoudingen?

Daarnaast staan we voor een grote duurzaamheidsopgave: van energiezuinig naar energieleverend. Er ontstaan slimme renovatie- en transformatieproposities en nieuwe woonvormen die ook in de nieuwbouw betaalbare woningen kunnen realiseren. Die proposities ontwikkelen we samen met de markt.

In deze turbulente woningmarkt neemt Platform31 een onafhankelijke positie in tussen overheid, corporaties, beleggers, particuliere verkopers, bewoners en overige stakeholders. Daarmee vinden we de antwoorden op vraagstukken rondom stedelijke- en regionale ontwikkeling en volkshuishuisvesting van vandaag en morgen.