Kennisdossier Vitale Binnensteden

Ondernemende binnenstad

Wat betekent de Vitaliteitsbenchmark 2017 voor Barneveld?

Door Goudappel Coffeng

In april 2017 presenteerde Goudappel Coffeng de Vitaliteitsbenchmark Centrumgebieden 2017. Binnensteden van de grote Nederlandse steden doen het qua economische aantrekkingskracht beter dan in 2015, toen de vorige Vitaliteitsbenchmark verscheen. Centrumgebieden in middelgrote steden en aan de randen van Nederland, hebben het een stuk lastiger. Voor Platform31 maakt Goudappel Coffeng een ronde langs verschillende binnensteden, grote en middelgrote centra. Wat betekent de Vitaliteitsbenchmark voor het centrum van de stad? Barneveld trapt af in het volgende filmpje:

Meer zien


Smart binnenstad heeft baat bij winkel vol techniek

Door Marian van Alphen (Kamer van Koophandel)

Michael Hauser van kledingwinkel House of Bluejeans in Zoetermeer kent zijn klanten als geen ander. Vaste klanten hebben allemaal de House of Bluejeans-app op hun telefoon. De app werkt via de iBeacon-technologie. Hiermee kunnen winkeliers in één oogopslag zien wat klanten eerder hebben gekocht, en wanneer ze zich in het winkelgebied bevinden. Al 1,5 jaar draagt Hauser met zijn app bij aan de smart binnenstad van Zoetermeer.

Lees verder


Metamorfose van de Arnhemse binnenstad

Door Jeroen Niemans (Ruimtevolk)

In Arnhem hebben 100.000 leegstaande vierkante meters de afgelopen vier jaar een nieuwe bestemming gekregen. Leegstaande gebouwen en hoofdpijndossiers zijn de laatste jaren getransformeerd naar woningen, kantoren, hotels, musea en winkels. Jeroen Niemans van Ruimtevolk wandelde langs twaalf herbestemmingsprojecten.

Lees verder