Kennisdossier Vitale Binnensteden

Contact

Arjan Raatgever

Arjan Raatgever

Senior projectleider

06 57 94 39 38

Hanneke van Rooijen

Hanneke van Rooijen

Projectleider

06 57 94 18 91

Barbara Heebels

Barbara Heebels

Projectleider

06 23 01 27 99

Vitaminen voor de binnenstad

Nieuws uit kennisdossier Vitale binnensteden wordt vier keer per jaar gebundeld in de nieuwsbrief Vitaminen voor de binnenstad.

Wilt u deze nieuwsbrief ontvangen, stuur dan een mail naar Luca de Boer.


Deel deze pagina via:

Logo Ministerie BZK


Kennisdossier Vitale binnensteden

De binnenstad van place to buy naar place to be

De binnenstad als place to be in plaats van place to buy. De quickscan van de binnenstadsplannen en detailhandelvisies van de G32-gemeenten maakt deze én meerdere trends zichtbaar. Evenals de focus op beleving en vermaak (profileren), een compactere binnenstad (concentreren) en meer publiek-private organisatiekracht (organiseren). Platform31 bundelt de belangrijkste kennis over de ontwikkeling van de binnenstad voor u in een overzichtelijk kennisdossier.

Lees meer over het kennisdossier Vitale binnensteden.

Koopstromen Randstad 2016: kleine steden in de knel, internetverkoop groeit door

Ons winkelgedrag verandert structureel, zo blijkt uit het onderzoek Randstad Koopstromenonderzoek 2016. De vraag is wanneer het internet ook de dagelijkse markt gaat veroveren. Binnensteden en andere winkelgebieden móeten op deze veranderingen inspelen om vitaal te blijven.
Lees verder

Binnenstad van de toekomst biedt meer dan winkelen

8-12-2016

De toekomst van de binnenstad was het onderwerp van een congres dat Platform31 op 2 december organiseerde in Rotterdam. Binnensteden van de toekomst hebben veel te bieden: leren, werken, wonen, verzorgen, ontmoeten, verrast worden en plezier hebben. Ook winkelen blijft belangrijk, maar is niet (meer) genoeg om binnensteden aantrekkelijk te houden. Binnensteden worden places to be, in plaats van places to buy. Er is ruimte genoeg: in de ruim voorradige lege winkels kunnen we verdwenen functies terugbrengen en nieuwe (binnenstads)diensten ontwikkelen. Experimenten en pilots in binnensteden kunnen helpen om deze ontwikkelingen te versnellen.

Lees verder

Programma Vitale binnensteden bekend gemaakt

Ook in 2017 organiseert Platform31 met haar partners een stevig binnenstadsprogramma, met daarbinnen verschillende grote en kleine projecten. We richten ons daarbij op publieke en private partijen. De hoofdthema’s voor 2017 zijn binnenstadssamenwerking, specialisering en regionalisering van binnensteden en de smart binnenstad. Wilt u meer weten, meedenken of meedoen?
Lees verder

Folder Binnenstad van de toekomst
Folder De binnenstad van de toekomst