Het online platform Smart Cities is mogelijk gemaakt door

Logo groot png2
Logo min IenM 234x66

Deel deze pagina via:


Online platform Smart Cities

Digitalisering en verstedelijking versmelten in Smart Cities

Technologie verandert zichtbaar en voelbaar onze steden: de wijze waarop we leven en werken, onze leefomgeving inrichten en de manier waarop we ons organiseren. Bij Smart Cities komen digitalisering en verstedelijking samen. Slimme technologie en slimme mensen maken de stad aantrekkelijker, duurzamer en leefbaarder.

Platform31 organiseert samen met het ministerie van Infrastructuur & Milieu, de G32, Digitale Steden Agenda, NEN (Nederlands Normalisatie-instituut) en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) het online platform Smart Cities. Met als doel de kennisontwikkeling over Smart Cities in Nederland op één plek samen te brengen in een kennisdossier en het debat hierover aan te jagen. Zo ontstaat er op termijn een online community rondom dit thema.

Lees hier meer over de focus van het online platform Smart Cities.

Recent aan dossier toegevoegd:

Must read: Smart Cities: hoe technologie onze steden leefbaar houdt en slimmer maakt

Hoe kunnen we steden leefbaar houden nu ze groter en moeilijker te beheersen worden dan ooit tevoren? Hoe weeg je pakweg de nood aan veiligheid af tegenover die aan privacy? Dit boek beschrijft hoe technologie ingrijpt in ons stadsbeeld, wat daarbij verkeerd kan gaan, en wat we kunnen doen om horrorscenario’s te voorkomen.

Lees verder

tweets Smart Cities