header Kennisdossier Ondernemerschap

Contact

Joost van Hoorn

Joost van Hoorn

Projectleider

06 57 94 36 56


deel deze pagina via:


Nieuws

‘Maak scherpere keuzes bij herstructurering bedrijventerreinen’

06-07-2015

De naar schatting één miljard euro die is geïnvesteerd in de herstructurering van verouderde bedrijventerreinen heeft geen groei van het aantal bedrijven of werkgelegenheid opgeleverd. Met deze boodschap vielen onderzoekers Huub Ploegmakers en Jasper Beekmans van de Radboud Universiteit met de deur in huis tijdens een seminar over de toekomst van bedrijventerreinen op dinsdag 16 juni.

Lees verder


Almere: heb oog voor de opkomende kleinschalige economie

28-05-2015

Hoe stimuleer je economische bedrijvigheid in een ‘nieuwe stad’ als Almere? Dat was de vraag waarmee de gemeente Almere Platform31 benaderde.

Auteurs Koos van Dijken en Radboud Engbersen gaan in op drie bouwstenen voor een nieuwe economische groei-impuls voor Almere en de regio.

Lees verder


Actieplan Economie versterkt Zoetermeers bedrijfsleven

03-04-2015

De gemeente Zoetermeer werkt aan de actualisering van haar economisch beleid. De gemeente heeft Platform31 gevraagd als onafhankelijk expert en sparringpartner, te adviseren over het nieuw op te stellen Actieplan Economie.

Lees verder


Zaanstad creëert ruimte voor MKB

02-04-2015

Het MKB is dé banenmotor van Nederland. En zo denkt de gemeente Zaanstad er ook over. Dus is het logisch daar gericht beleid op te ontwikkelen. De gemeente Zaanstad vroeg Platform31, als onafhankelijk expert en adviseur van gemeente en ondernemers, om in co-creatie een Actieplan MKB op te stellen.

Lees verder


Anders samenwerken met het bedrijfsleven

18-12-2014

De afgelopen periode is in Groningen hard gewerkt aan een nieuwe economische agenda. Tijdens een Stadslab – onderdeel van Agenda stad – leefde bij alle partijen de wens om effectiever en anders samen te werken. Ondernemers komen meer in de lead, de gemeente ondersteunt en faciliteert en het onderwijs wil zich nog actiever inzetten voor een sterke (kennis)economie. Hoe kunnen gemeente en onderwijs- en kennisinstellingen het bedrijfsleven ondersteunen in het realiseren van deze gezamenlijk geformuleerde doelstellingen?

Lees verder


Zwolle geeft ruimte aan ondernemerschap

06-11-2014

De economie van Zwolle presteert goed. Niet voor niets is de stad de plek waar Platform31 op 28 november de werkconferentie Ruimte voor ondernemerschap organiseert.

Lees verderUitgelicht

cover Van pionierstad naar werkstad 214