Contact

Vera Beuzenberg

Vera Beuzenberg

Projectleider

06 83 17 13 69

Frank Wassenberg

Frank Wassenberg

Senior projectleider

06 57 94 35 92


Deel deze pagina via
Huisvesting alleenstaande jongeren – Amsterdam

Woningcorporatie Stadgenoot huisvest 26 jonge alleenstaande vergunninghouders in hun flat De Studio. Deze flat in Amsterdam-West deed voor transformatie dienst als kantoorpand voor GAK en bevat al enkele jaren 650 studio’s, waaronder 266 huurstudio’s.

In deze studio’s wonen verschillende jonge doelgroepen, zoals studenten, promovendi, jonge werkenden en alleenstaande statushouders. Sinds juli 2015 bewonen vergunninghouders twee volledige verdiepingen. Zij wonen in 26 studio’s van 33m2 en beschikken over eigen sanitaire voorzieningen en een keuken.

Clustering vergunninghouders

Idealiter waren vergunninghouders verspreid over de flat gehuisvest. Op het moment van plaatsing was daar echter geen mogelijkheid voor. Er stonden wel twee verdiepingen leeg die bestemd zijn voor speciale doelgroepen. Stadgenoot acht een spreiding over de flat wel noodzakelijk om het beheer en de integratie van de vergunninghouders op lange termijn tot een succes te maken.

Jongerencontracten

De vergunninghouders kregen jongerencontracten. Deze tijdelijke contracten geven hen de mogelijkheid tot hun 26,5e levensjaar in De Studio te wonen. Daarna komen er nieuwe jongeren en mogelijk vergunninghouders. De huurprijs verschilt per leeftijdsgroep. Jongeren jonger dan 23 jaar betalen 409 euro inclusief subsidiabele servicekosten. Jongeren ouder dan 23 jaar betalen 455,98 euro exclusief servicekosten.

Samenwerking en begeleiding
Woningcorporatie Stadgenoot maakte de huisvesting mogelijk in samenwerking met gemeente Amsterdam en VluchtelingenWerk. VluchtelingenWerk zorgt voor de begeleiding van de vergunninghouders.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Niels van Schaik via NvanSchaik@stadgenoot.nl

In de media:

Amsterdam Foto De Studio
Amsterdam Foto De Studio2
logo stadgenoot