header Betaalbaarheid Huurwoningen

Contact

Jeroen van der Velden

Jeroen van der Velden

Projectleider

06 57 94 22 58

Anouk Corèl

Anouk Corèl

Senior projectleider

06 83 17 14 95


deel deze pagina via:


Nieuws

Hoe ga je om met de huursom

Anouk Corel 165x109

Anouk Corél – Platform31 – 21 december 2016

Platform31 organiseert voor haar corporatiepartners de Intervisie huurbeleid waarin corporaties informeel het huurbeleid en de keuzes hierin bespreken. Dit artikel bevat de uitkomsten van de tweede sessie waarin de huursombenadering en het sturen op betaalbaarheid centraal stonden en bevat tips voor corporaties die hiermee aan de slag gaan

Lees verder

Lokale Monitor Wonen staat online

dashboard-monitor-wonen

18 oktober 2016

Afgelopen maandag 17 oktober is de Lokale Monitor Wonen gepubliceerd op Waarstaatjegemeente.nl. Cijfers zijn nu visueel beschikbaar van onder andere de gemiddelde huurquote per huishouden, de mate van goedkoop en duur scheefwonen en de prijsklasse van huurwoningen van woningcorporaties.

Lees verder


Erop of eronder: passend toewijzen voor woningcorporaties

Anouk Corel 165x109

Anouk Corél – Platform31 – 24 september 2015

“De passendheidstoets is niet geheel onverwachts gekomen. Steeds meer huurders hebben betaalbaarheidsproblemen en de huurtoeslag is de laatste jaren fors gestegen. Eén van de momenten om daarop te sturen is bij toewijzing. Het Rijk heeft daarom RIGO opdracht gegeven om een evaluatie te doen naar het afschaffen van de passendheidstoets in 2008. De resultaten van het onderzoek logen er niet om.

Lees verder