Deel deze pagina via:

Nieuws en artikelen

Mitros verhuurt eerste klushuurwoning

27 januari 2016

Mitros, één van de deelnemende corporaties aan het experiment Klushuur van Platform31, heeft de eerste klushuurwoning verhuurd. Belangrijke motivatie; het bieden van (keuze)vrijheid voor huurders die graag de handen uit de mouwen steken.

Lees verder


Havensteder hoort bij pioniers

Corporatiebouw – 31 december 2015

Havensteder is één van de deelnemers aan het experiment Klushuur en heeft vorig jaar al ervaring opgedaan met het concept. Dit jaar start Havensteder opnieuw met een project met acht tot tien woningen. In Corporatiebouw vertellen zij over hun ervaringen.

Lees verder


Klushuur: op zoek naar draagvlak

07 december 2015

Meer betrokkenheid en participatie van huurders, daar kan niemand op tegen zijn. Maar het is niet automatisch makkelijk om Klushuur in de praktijk vorm te geven. Het zoeken naar draagvlak, bij huurders én in de eigen organisatie, bleek in de intervisieronde van het experiment klushuur één van de uitdagingen te zijn voor komende maanden.

Lees verder


h2.Klushuur: een oefening in loslaten

17 september 2015

Begin dit jaar startte Platform31 daarom een experiment naar klushuur in de praktijk. Elf corporaties gaan drie jaar lang met elkaar aan de slag om klushuur van de grond te tillen. Een interview met Ronald Camstra, manager Wonen bij Mitros en deelnemer aan het experiment Klushuur.

Lees verder


Klushuur: van interessant concept naar dagelijkse praktijk

06 maart 2015

Op 17 februari is het experiment Klushuur van Platform31 van start gegaan. Tien woningcorporaties uit alle delen van het land gaan de komende drie jaar met klushuur experimenteren. Platform31 volgt de experimenten op de voet en zal de partners voeden en ondersteunen met kennis, inspiratie en intervisie.

Lees verder


Klushuur: radicale stadsontwikkeling van onderop

Sociale Vraagstukken – 03 juli 2015

Voor renovatie van woningen in grote steden is geen geld meer. Ook voor het opkopen van slechte panden en die aan te bieden als klushuis mist tegenwoordig het budget. Klushuur is een mooi alternatief.

Lees verder


Zelf klussen in je huurhuis

Nederlands Dagblad – 07 januari 2015

Bij een klushuurproject mogen bewoners van huurwoningen hun huurhuis zelf opknappen. Je moet wel handig zijn om ervoor in aanmerking te komen.

Lees verder [abonnees ND]


Klushuur biedt kansen voor huurder en verhuurder

Tijdschrift voor de Volkshuisvesting – april 2014

Het inrichten van een experimentenprogramma rond verschillende vormen van klushuur rond verschillende doelgroepen op verschillende locaties in Nederland lijkt relevanter en actueler dan ooit”, schrijven Anne-Jo Visser en Radboud Engbersen van Platform31 en Linda Peters van Havensteder.

Lees het hele artikel

Tweets over klushuur