Vastgoed Belang


Vastgoed Belang strijdt al sinds 1894 voor de belangen van particuliere vastgoedbeleggers. Ons doel is het behoud en de verbetering van het rendement van het particuliere vastgoed (woning, kantoren, winkels en overige bedrijfsruimte).

Daarnaast biedt de vereniging een groot scala diensten en producten met korting aan. De leden van Vastgoed Belang profiteren ten volle van alle kennis en diensten die de vereniging als belangenbehartiger van particuliere vastgoedbeleggers te bieden heeft!

Standpunten Vastgoed Belang

De standpunten van Vastgoed Belang op verschillende dossiers vindt u onder de pagina ‘Politieke Lobby’.

Algemeen
De vereniging Vastgoed Belang ontleent haar bestaansrecht aan het behartigen van de belangen van kleine en grote beleggers in vastgoed.

Wonen
Vastgoed Belang is de branchevereniging van particuliere beleggers/verhuurders. Particuliere beleggers bezitten zo’n 450.000 huurwoningen, waarvan circa 78% in de gereguleerde sector en 22% in de geliberaliseerde sector.

Kantoren
Circa 60% van de kantorenvoorraad in Nederland is in het bezit van particuliere eigenaren. Het zijn echter geen makkelijke tijden.

Winkel
De winkelmarkt maakt grote veranderingen door vanwege demografische, technologische en sociaaleconomische trends. Dit heeft geleid tot grote leegstand op nagenoeg alle locaties behalve de echte toplocaties.

Overige bedrijfsruimte
Als vereniging van particuliere vastgoedeigenaren vertegenwoordigt Vastgoed Belang een grote diversiteit aan leden; en dus aan bezit.

Afdelingen Vastgoed Belang

Vastgoed Belang kent zes officiële afdelingen. De afdelingen hebben elk een afdelingsbestuur. Elke afdeling organiseert afdelingsvergaderingen.

De tweejaarlijkse afdelingsvergaderingen zijn toegankelijk voor leden en hun introducees. Tijdens deze bijeenkomsten wordt u geïnformeerd over de landelijke en lokale actualiteiten en de inzet/lobby van Vastgoed Belang. Ook worden er interessante sprekers uitgenodigd die u informeren over relevante ontwikkelingen over beleidsvoornemens van lokale, regionale of landelijke overheden. Ook wordt er aandacht besteed aan fiscale, juridische of bouwkundige problematiek.

Afdelingen

  • Afdeling Oost (postcode 6500 – 7399)
  • Afdeling Midden (postcode 1200 – 1419 en 3400 – 4299)
  • Afdeling West-Noord (postcode 1000 – 1199 en 1420 – 2199)
  • Afdeling West-Zuid (postcode 2200 – 3399 en 4300 – 4599)
  • Afdeling Noord (postcode 7400 – 9999)
  • Afdeling Zuid (postcode 4600 – 6499)


logo-Vastgoed Belang kl


Bezoekadres
Nachtwachtlaan 20
1058 EA Amsterdam

Telefoon
020 346 31 23

E-mail
Contact

Twitter
@vastgoed_belang


www.vastgoedbelang.nl