Contact

Marloes Hoogerbrugge

Marloes Hoogerbrugge

Projectleider

06 57 94 21 69

Wetenschappelijke Board

Om de verbinding tussen wetenschap en praktijk te versterken, heeft Platform31 een Wetenschappelijke Board. De Wetenschappelijke Board komt minimaal twee keer per jaar bij elkaar rondom urgente maatschappelijke thema’s.

Op deze manier pakken we thema’s bij de kop, die we willen verdiepen en voorzien van multidisciplinaire reflecties. Door hierbij op te trekken met praktijkmensen leidt dit tot door wetenschappelijke inzichten onderbouwd praktisch advies waar de partners van Platform31 mee aan de slag kunnen.

De board bestaat uit een selecte groep wetenschappers en staat onder leiding van professor Geert Teisman van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Klik hier voor een overzicht van de leden van de wetenschappelijke board.

Praktijkadvies van de Wetenschappelijke Board

  1. Praktijkadvies U10 over regionale samenwerking

De Wetenschappelijke Board van Platform31 heeft zich in 2016 gebogen over het thema regionale samenwerking. Ze vroeg zich bijvoorbeeld af hoe stressbestendig de ‘moderne’ vormen van samenwerking zijn. Wat werkt wel en wat niet? Er zijn vele vormen van regionale samenwerking op verschillende schaalniveaus en in allerlei domeinen: van triple helix tot multilevel samenwerking. Dat maakt samenwerken een complex vraagstuk waarover gezamenlijk feitenonderzoek is gewenst. Door samen op te trekken met professionals uit de praktijk wil de Wetenschappelijke Board van Platform31 haar theoretische inzichten vertalen naar een praktisch advies. Dit praktijkadvies is gegeven aan de U10: de netwerksamenwerking van tien gemeenten in de Utrechtse regio.
Lees hier het verslag van de bijeenkomst van de Wetenschappelijke Board ‘Stressbestendige regionale samenwerking’.

Klik hier voor het praktijkadvies van de Wetenschappelijke Board aan de U10 “Licht in de samenwerking, hard in de uitvoering”

Column

Regionale samenwerking in politicologisch perspectief

Paul Dekker, Sociaal en Cultureel Planbureau / Tilburg University

“Politicologen met meer juridische of bestuurskundige affiniteit zullen het makkelijker hebben, maar als politicoloog in de hoek van de politieke sociologie en psychologie is het vaak even doorbijten in geleerde teksten over bestuurlijke problemen.”

Lees verder