Volg het PSV debat 2015 live via webcasting

Op 11 maart 2015 vindt van 11.00 tot 15.00 uur het Platform31 verkiezingsdebat plaats in aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen 2015. Kunt u niet live bij dit debat aanwezig zijn, maar bent u wel benieuwd hoe de provinciale lijsttrekkers tegen ruimtelijke vraagstukken aankijken?

Het Platform31 verkiezingsdebat belooft een stevig inhoudelijk gesprek op te leveren door drie subthema’s uit het programma Het Jaar van de Ruimte te koppelen aan drie regio’s: Noord, Midden, Zuid. Thomas van Zijl, gespecialiseerd politiek gespreksleider en presentator van BNR Nieuwsradio, leidt het gesprek en stelt kritische vragen over de wijze waarop provincies deze thema’s willen agenderen in hun akkoorden.

Uitzending gemist?

Platform31 zendt dit verkiezingsdebat live uit via webcasting. Het volledige debat blijft nog enkele dagen na de uitzending beschikbaar. Daarna kunt u een compilatie van het debat met daarin de highlights terugkijken.

Het programma

Platform31 houdt een wisseldebat waarbij de lijsttrekkers in blokken van ongeveer 30 minuten met elkaar in gesprek gaan over de thema’s Natuur, Energie & water, Internationale Concurrentiepositie en Groei & Krimp. Ook de aanwezige partners krijgen de mogelijkheid om aan het debat deel te nemen. De opbouw van het debat ziet er als volgt uit:

TijdThemaDeelnemende provincies
11:00Natuur, Energie & Water

Inleiding: Ivo Opstelten, Energiesprong
Fenna Feenstra (SP Friesland )
Michiel Scheffer (D66 Gelderland )
Ronald van Meijgaarden (Lokale Partijen Gelderland )
11:45Internationale concurrentiepositie

Inleiding: Koos van Dijken, Platform31
Ron Hillebrand (PvdA Z-Holland )
Daniel Tuijnman (VVD Utrecht )
Huib van Essen (Groen Links Utrecht )
12:30Lunch
13:15Groei & Krimp

Inleider: Radboud Engbersen, Platform31
Hans van Wageningen (D66 Limburg )
Carla Brugman (Groen Links Limburg )
Frank van Oorschot (PvdA Zeeland )
Jan Heijman (Lokaal Brabant )
14:00Plenaire discussieAllen
15:00Einde


Twitter mee!

De kracht van het debat is de interactie. Bouwt u ook mee aan de ruimtelijke toekomst van Nederland, aan onze leefomgeving én aan die van de volgende generatie? Twitter mee via #p31PSVdebat.