Steden hebben behoefte aan ambtenaren die meer buiten zijn

Ambtenaren kunnen wel degelijk innoveren. Wanneer een gemeente beschikt over innovatieve ambtenaren, verbetert de samenwerking met burgers ook vaak aanzienlijk. Dit lijkt vooral te komen doordat deze ambtenaren zich niet bedreigd voelen door nieuwe ideeën vanuit de samenleving. De URBACT Workstream Sociale Innovatie breekt daarom een lans voor de ‘scharrel ambtenaar’.

‘Scharrel ambtenaren’

Het veranderen van de manier waarop een gemeente werkt is niet eenvoudig. Samenwerken met burgers was ook een belangrijke uitdaging in Amersfoort. De video Social innovation in cities laat dit duidelijk zien. Het filmpje spreekt over ‘scharrel ambtenaren’ en vertelt hoe gemeentelijke plannen “goedkoper, sneller en in nauwere samenwerking met de stad” ontwikkeld kunnen worden.

Bent u klaar voor meer frisse lucht?

Wij denken van wel! Voor de URBACT Workstream op het gebied van Sociale Innovatie maakten wij tijdens een workshop in Rotterdam een speciale checklist. Leer hoe u uzelf en uw collega’s kunt transformeren tot een echte scharrel ambtenaar, en bekijk onze resultaten op de URBACT website. De transformatie van uw stad ligt in uw handen!

URBACT

Meer informatie over URBACT kunt u vinden op de website urbact.eu
of neem contact op met Saskia van den Heuvel.