De stad heeft regie en politieke prioriteit keihard nodig

Op sociaal, cultureel en economisch vlak nemen de betekenis en het belang van de stad de komende jaren alleen maar toe. Dat leidt tot tal van nieuwe vraagstukken. “Bij de volgende kabinetsformatie is nadrukkelijk aan de orde of de stad en de steden weer politieke prioriteit moeten krijgen, inclusief een eigen bewindspersoon. De stad heeft die besluitvorming op het hoogste niveau en gerichte regie namelijk keihard nodig. Ik ben dan ook voor een Grote Stedenbeleid 2.0.”

Aldus Thom de Graaf, lid van de Eerste Kamer en voorzitter van de Vereniging Hogescholen tijdens de drukbezochte werkconferentie ‘Ken de stad! Samenwerken aan krachtige steden’. De bijeenkomst, georganiseerd door kennisinstituut Platform31, vormde de afronding van het in 2007 begonnen onderzoeksprogramma ‘Kennis voor Krachtige Steden’.

Lees hier het hele verslag van de bijeenkomst

Zie ook

Levend boek: De stad kennen, de stad maken

Met het e-boek ‘De stad kennen, de stad maken’ heeft Platform31 het onderzoeksprogramma Kennis voor Krachtige Steden (KKS) afgesloten. Deze publicatie maakt de KKS-kennis praktisch. Auteurs uit het ruimtelijk, economisch en sociaal domein duiden de praktijkdilemma’s in de stad in 6 essays. De lezers worden uitgenodigd hun eigen dilemma’s en oplossingen te delen en bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van het levende boek.

Lees meer