Renovatie naar label A door slim opdrachtgeverschap

Woningcorporatie ZVH heeft door slim opdrachtgeverschap een beter resultaat behaald bij het duurzaam renoveren van een aantal portiekflats in Zaandam. De 72 sociale huurwoningen hebben door de verbeteringen straks energielabel A, terwijl de woningcorporatie in de oorspronkelijke plannen uitging van label B.

Kennis en kunde

‘De kennis en kunde van de markt benutten. Dat is waar het om gaat’, zegt Kees Keizer, hoofd Vastgoed bij ZVH. De corporatie vroeg marktpartijen om binnen bepaalde financiële kaders een renovatieplan in te dienen. Acht partijen deden vorig jaar mee aan de aanbesteding. De winnende partij zette een plan op waarbij niet label B, maar label A wordt bereikt. Dat is meer dan er was gevraagd en het proces kost minder tijd.

Masterclass efficiënt energiebesparen

Kees Keizer deelt tijdens de masterclass Efficiënt energiebesparen van Huren met energie op 5 november zijn ervaringen en geeft tips. Verder staat ook een presentatie op het programma over de modelcontracten die Aedes met een aantal corporaties heeft ontwikkeld. Jur Deckers van woningcorporatie Accolade geeft een toelichting hoe deze contracten kunnen helpen bij efficiënt opdrachtgeverschap.

KAW-renovatie-flat-Zaandam kop VOOR RENOVATIE ZVH 487
Renovatie flat Zaandam voor renovatie
KAW-renovatie-flat-Zaandam kop ZVH 487
Renovatie flat Zaandam na renovatie

Huren met Energie

Huren met Energie is een samenwerkingsverband van Aedes en Platform31. Het programma ondersteunt corporaties bij het behalen van hun energiedoelstellingen.

Lees hier het hele interview met Kees Keizer.

Meer informatie over het programma Huren met Energie.

Contact

Anouk Corél
06 83 17 14 95 – anouk.corel@platform31.nl
LinkedIn Logo 11x41