Call ERA-NET Smart Cities and Communities

Deadline pre-proposals 17 maart

Het is tot 17 maart 2015 mogelijk om een pre-proposal in te dienen voor de call ERA-NET Smart Cities & Communities (ENSCC). Voor deze call is 26 miljoen euro beschikbaar voor consortia die zijn samengesteld uit minimaal drie partners uit verschillende landen die bijdragen aan de call.

Voor deze call zijn dat 12 landen (België, Cyprus, Finland, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Portugal, Roemenië, Spanje, Turkije, Zweden en Zwitserland) een samenwerking aangegaan, vanuit zowel het JPI Urban Europe als het Smart Cities Member States Initiative.

De call topics zijn: Smart Integrated Urban Energy and Transport Systems; Smart Tools and Services for Integrated Urban Energy and Transport System; Smart Big Data; Smart Governance and Smart Citizens.

Deelname onderzoeksinstituten, steden en bedrijven

De call richt zich qua financiering op onderzoeksinstituten. Daarnaast biedt de call de mogelijkheid voor steden en bedrijven om te participeren in een consortium. Daar staat geen financiële bijdrage tegenover, maar wel een uitgelezen mogelijkheid om binnen de topics van de call:

  • input te leveren en te vergaren;
  • kennis te vergroten en uit te wisselen;
  • deel uit te maken van een groot netwerk.

Projectpartners vinden

Het secretariaat van de ENSCC call faciliteert het vormen van consortia via
de website van JPI Urban Europe en de ENSCC LinkedIn groep. Inmiddels hebben 32 organisaties een oproep geplaatst voor een projectpartner en/of deelname aan een project.

Nieuwsbrief ENSCC

De recent verschenen nieuwsbrief van JPI Urban Europe is geheel gewijd aan de ENSCC call. Informatie over deelname, het vinden van projectpartners en een FAQ maken deel uit van deze nieuwsbrief.


Meer informatie

Frieda Crooy

06 20 01 28 71 – frieda.crooy@platform31.nl
nl.linkedin.com/pub/frieda-crooy