Magie in projecten


Suzanne van Dusseldorp – 17 maart 2016

Magie. Iets wonderlijks. Onbeschrijfelijk en toch voel je het als het zover is. In veel van ‘mijn’ projecten heb ik het mogen ervaren. Noem het een aha-erblebnis, een gevoel van ‘alles is mogelijk’. Projecten in de stad zijn niet makkelijk. Complexe processen met veel betrokkenen die allen vragen om voorrang voor hun belang. Want my back yard is de jouwe niet, tenslotte. Hoe komen wij in godsnaam dan weer door die zompige klei aan de overkant. Elke keer weer een uitdaging. Van nee naar ja. Van niet naar wel. En van iets dat gewoon goed is (of eigenlijk niet), naar iets wat iedereen plezier schenkt en waar mensen zelfs oprecht van gaan glimlachen. En wat de stad van de toekomst ook nog eens een stukje beter maakt.

Initiatieven in de stad zijn er tegenwoordig genoeg, het is de kunst om ze op zo’n manier te combineren, dat 1+1 een 3 wordt. Samen kom je echt verder, je moet er alleen wel wat voor doen. Participatie is bijna een vies woord geworden, maar toch is het iets waar we wat aan hebben. Uiteindelijk gaat het om die magie. Eerst weer opnieuw beginnen, samen aan tafel en kijken of we ergens komen. Dwars doen en dromen delen. Personen niet meer als hun rol of functie zien, maar als een mens die energie stopt in datgene waar hij in gelooft. En daar, zowaar, ontstaan windows of opportunity, eenhoorns en regenbogen. Een magisch moment waar de grote JA verschijnt en de neuzen dezelfde kant op gaan, richting de frisse lentezon. Alles is mogelijk. De stad is van jou en mij. En morgen? Dan gaan we weer toveren.

Ook magie ervaren? Platform31 start binnenkort met een traject over participatie & visievorming: hoe kunnen centrumvisies en initiatieven elkaar versterken en daadwerkelijk meer waarde creëren voor toekomst van de stad. Daarnaast gaan we met CONCEPT BINNENSTAD aan de slag, waarin we door middel van conceptontwikkeling nadenken over de toekomst van onze binnensteden. Meer weten over deze projecten? Neem contact op!


Contact

Arjan Raatgever

Arjan Raatgever

Senior projectleider

06 57 94 39 38

Esther Slegh

Esther Slegh

Junior projectleider

06 57 94 33 96