Samenwerken in de binnenstad

Professionele samenwerking tussen partijen is cruciaal in het vitaal houden van binnensteden. Onder invloed van snelle economische en technologische veranderingen kunnen partijen immers zelfstandig het verschil niet maken. Steeds meer professionals in binnensteden realiseren zich dit, of ze nu als ondernemer, ambtenaar, eigenaar of anders betrokken zijn. Maar hoe werk je effectief samen? Met wie en op welke manier richt je een organisatie in? Hoe kies je samen koers, maak je onderscheidende keuzes en boek je tastbare resultaten? Om binnenstadsprofessionals te helpen met deze vragen, organiseren Platform31 en Platform Binnenstadsmanagement de vierdaagse cursus Samenwerken in de binnenstad. De cursus start op 4 mei 2017; de inschrijving is nu geopend.

Het functioneren van onze binnensteden verandert razendsnel. Retail vraagt minder ruimte, horeca juist meer, net als (nieuwe) woon-, werk- en leisureconcepten. Verdichting, verduurzaming en smart-toepassingen zijn andere invloedrijke ontwikkelingen. Verschillen tussen binnensteden groeien en toekomstperspectieven lopen steeds verder uiteen. Een professionele samenwerking in een binnenstad kan zorgen voor de flexibiliteit en veerkracht om deze ontwikkelingen in je voordeel te laten werken en om tot synergie en gezamenlijke investeringen te komen.

Platform31 en Platform Binnenstadsmanagement starten de cursus Samenwerken in de binnenstad omdat er nog geen goede cursus voor binnenstadssamenwerking bestaat. Gezien de aanhoudende oproepen tot visievorming, centrummanagement en sterker ondernemerschap in binnensteden én het feit dat er steeds meer samenwerkingsorganisaties geprofessionaliseerd worden, is het hoog tijd voor een ‘state-of-the-art’-training. Platform31 en Platform Binnenstadsmanagement zetten hun uitgebreide expertise en netwerken in bij het kiezen van onderwerpen en docenten. Platform De Nieuwe Winkelstraat is als strategische partner aan de cursus verbonden.

Programma

In vier cursusdagen, in vier verschillende binnensteden, leert u de fijne kneepjes van succesvolle binnenstadssamenwerking. Ook is er ruimte om uw eigen vragen en casuïstiek in te brengen. We behandelen onder meer:

  • Samenwerking en belangen (4 mei, Den Haag)
  • Van visie naar projecten; functie-innovatie in de binnenstad (18 mei, Roosendaal)
  • Bouwen aan een sterke organisatie (1 juni, Arnhem)
  • Businessmodellen (8 juni, Eindhoven)

Het (concept)programma kunt u hieronder downloaden:
Programma Cursus Samenwerken in de Binnenstad

Docenten

De docenten zijn (ervarings)deskundigen uit het hele land. Docenten die het thema kracht bijzetten zijn in elk geval: Felix Wigman (Platform Binnenstadsmanagement), Rob Weiss en Jan-Willem Janssen (Platform De Nieuwe Winkelstraat), Stefan van Aarle (Ondernemersfonds Binnenstad Tilburg / Centrummanagement Oosterhout), Samantha van Rooij (Binnenstadsdirectie Roosendaal), Ad Dekkers (Bureau Binnenstad Den Haag), Jeroen Jonkers (Geef om de Jan Eef), Caspar Wortmann (Platform Binnenstad Arnhem) en Thijs Paré (Wonen boven winkels Deventer). Meer docenten worden de komende weken bekend gemaakt.

Arjan Raatgever (senior projectleider Binnensteden bij Platform31) en Nienke van Gerwen (coördinator bij Platform Binnenstadsmanagement en senior adviseur bij BRO) begeleiden de cursus.

Voor wie?

De cursus is gericht op professionals die de samenwerking in de binnenstad willen professionaliseren. We richten ons op een gemengde deelnemersgroep van centrummanagers, (vertegenwoordigers van) ondernemers (horeca, retail of anders), (vertegenwoordigers van) vastgoedeigenaren, maatschappelijke instellingen, overheidsmedewerkers en adviseurs. Dit komt de behandeling van eigen casuïstiek ten goede. Enige voorkennis van of ervaring met binnenstadssamenwerking is een voordeel.

Investering

De investering voor de cursus bedraagt:
• € 2.500,- (excl. BTW) voor medewerkers van overheden, vastgoedorganisaties en adviesbureaus;
• € 1.500,- (excl. BTW) voor centrummanagers, ondernemers(vertegenwoordigers) en medewerkers van maatschappelijke organisaties.

N.B.: Er geldt een groepsvroegboekkorting van € 500,- per persoon voor duo’s en trio’s die zich vóór 31 maart vanuit één binnenstad gezamenlijk en gelijktijdig inschrijven, mits deze personen vanuit verschillende organisaties werken.

Inschrijven

Wilt u zich inschrijven voor deze cursus? Ga dan naar de website van Platform Binnenstadsmanagement. Wees er snel bij: er kunnen maximaal 22 personen deelnemen!

Map for Den Haag, Roosendaal, Arnhem, Eindhoven
Kate_snow_design_internal_thumb_small-1489673022

Samenwerken in de binnenstad

Professionele samenwerking tussen partijen is cruciaal in het vitaal houden van binnensteden. Maar hoe werk je effectief samen? Om binnenstadsprofessionals hierbij te helpen organiseren Platform31 en Platform Binnenstadsmanagement een vierdaagse cursus Samenwerken in de binnenstad. Lees meer

Wilt u zich inschrijven voor deze cursus? Ga dan naar de website van Platform Binnenstadsmanagement. Wees er snel bij: er kunnen maximaal 22 personen deelnemen!