Dag van Stad en Regio 2017

Alleen ga je sneller, samen kom je verder

Platform31 organiseert exclusief voor en met haar partners de Dag van Stad en Regio: een dag waarin we samen de belangrijkste trends én uitdagingen in de praktijk delen, bespreken en ervaren. De dag staat in het teken van samenwerking tussen steden en regio’s rondom maatschappelijke en economische vraagstukken. Bent u erbij?

U kunt van ons positieve en onconventionele oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken verwachten. We laten u niet naar huis gaan zonder nieuwe inzichten en onverwachte ontmoetingen. Kortom, een dag vol kennis, inspiratie en ontmoeting. Samen met Gemeente Amsterdam heten we u van harte welkom.

Programma

Het centrale thema van deze partnerdag is samenwerken, want welk maatschappelijk vraagstuk je binnen stad en regio ook beet pakt, het blijft voortdurend zoeken naar de meest effectieve vorm van samenwerking. Hiërarchie in organisaties en processen stuiten op de dynamiek van de netwerksamenleving. De Wetenschappelijke Board van Platform31 stelde hier recent haar advies over op: Licht in de samenwerking, hard in de uitvoering.

Samen met gaststad Amsterdam zoomen we in op de samenwerking binnen de metropoolregio Amsterdam. De metropoolregio Amsterdam (MRA) heeft de ambitie om de derde regio in Europa te worden. Hoe krijg je dit als regio voor elkaar? Hoe verbind je verschillende domeinen? Maar ook: wat betekent dit voor andere regio’s in Nederland?

Arjan van Gils, gemeentesecretaris van de gemeente Amsterdam, schetst de ambities van de MRA. Remco Pols, regiodirecteur Haarlemmermeer bij Ymere belicht wat de MRA betekent voor de corporatiesector. En Peter Savelberg (Tristate City Europe) deelt zijn visie op Nederland als groene wereldstad. Tijdens een exclusieve meet & greet bieden wij u de gelegenheid hen nader te bevragen.

Het volledige programma van de Dag van Stad en Regio vindt u hier (Pdf).

Festivalprogramma

Tijdens de Dag van Stad en Regio kunt u de hele dag kiezen uit diverse interactieve workshops, gericht op samenwerking en waarin ‘halen en brengen’ van kennis en ervaringen centraal staan. Zo kunt u bijvoorbeeld aan de slag in de volgende workshops:

  • Robotisering en automatisering | o.a. gemeente Amsterdam en Platform31
  • Omgaan met economische ongelijkheid | Provincie Overijssel en provincie Gelderland
  • Energietransitie: van het gas af! | Platform31 i.s.m. partners
  • Wat is uw stijl van samenwerken? | Platform31
  • Regionale woningbouwafspraken in de MRA | Gemeente Amsterdam en RIGO
  • Specialisering en regionalisering binnensteden | Platform31

*Wijzigingen onder voorbehoud.

De workshops zijn gekoppeld aan de trends uit het Platform31-jaarprogramma: sociale en ruimtelijke verschillen groeien, de samenleving verandert sneller dan de stad, onderweg naar een duurzame samenleving met duurzame groei en nieuwe spelers en spelregels veranderen nu het spel.

Daarnaast bieden wij u:

  • Excursies naar Amsterdam Oud Noord: liever niet de hele dag binnen zitten? Ga met Eigen Haard of Beaumont Communicatie op pad en leer over samenwerking in de wijken.
  • Wereldcafé: discussieer met vakcollega’s over bijvoorbeeld circulaire woningbouw of smart cities, stel vragen over de omgevingswet of agendeer zelf een onderwerp.
  • Netwerklunch: ontmoet bekenden en onbekenden tijdens de netwerklunch.
  • Wildcards voor besloten expertmeeting ‘Sturingsmechanismen voor regionale economische ecosystemen’

Voor wie?

De Dag van Stad en Regio 2017 is exclusief voor alle professionals werkzaam bij partners van Platform31. Ontwikkelingen in de programmering volgt u via deze pagina.

Map for Level Eleven, Stationsplein 51, Amsterdam.
Icoontje_partnerschap_internal_thumb_small-1487853521

Dag van Stad en Regio 2017

Alleen ga je sneller, samen kom je verder

Platform31 organiseert op 9 mei exclusief voor partners de Dag van Stad en Regio: een bijeenkomst waarin we samen de belangrijkste trends én uitdagingen in de praktijk verkennen, delen en bespreken. Lees meer

9:30 Dag van Stad en Regio

Het volledige programma van de Dag van Stad en Regio vindt u hier.

Bedankt voor uw belangstelling in de Dag van Stad en Regio. Helaas is het niet meer mogelijk om u aan te melden vanwege de grote interesse voor deze dag.

Wilt u wel graag op de hoogte blijven? Mail dan naar communicatie@platform31.nl.
Of volg alle gebeurtenissen via Twitter #DagvanStadenRegio