Dag van de Omgevingswet 2017

De Omgevingswet komt steeds dichterbij. De wet heeft veel verschillende kanten: nieuwe wetgeving, andere instrumenten, andere manier van handelen en een nieuw digitaal stelsel. De veelzijdigheid van de Omgevingswet komt aan bod tijdens de zesde editie van de Dag van de Omgevingswet, die de Vereniging van Milieurecht in samenwerking met onder meer Platform31 organiseert. Partners van Platform31 kunnen tegen een gereduceerd tarief deelnemen.

De afgelopen jaren lag het accent vooral op de ontwikkeling van het wettelijk stelsel. Inmiddels verschuift de aandacht naar de voorbereidingen op de Omgevingswet bij gemeenten, provincies, omgevingsdiensten, waterschappen en het bedrijfsleven. Ook de ontwikkeling van het Digitaal Stelsel Omgevingswet komt meer en meer van de grond. Uiteraard blijven we u daarnaast op de hoogte houden van de voortgang van het wettelijk stelsel.

De combinatie van wetgeving en praktijk komt tijdens de Dag van de Omgevingswet onder meer mooi tot uiting in een duo-presentatie door Rosemarie Bastianen (Directeur Eenvoudig Beter, Ministerie van IenM) en Ineke van der Hee (Directeur Programma Aan de Slag met de Omgevingswet). De opzet van de zesde Dag van de Omgevingswet is inmiddels een beproefd concept. We starten met een kort maar krachtig plenair programma. Vervolgens maakt u een keuze uit dertig deelsessies waarin verschillende aspecten van de wet centraal staan. Door de brede samenwerking bij de voorbereiding van dit programma, kunnen wij u opnieuw een uitgebreid en gevarieerd programma aanbieden.

Vanuit Platform31 hebben we ons dit jaar voornamelijk gericht op het spoor rondom participatie. Participatie is één van de belangrijke pijlers onder de wet. U kunt zich bijvoorbeeld laten informeren over de wetgeving rondom participatie. Maar u kunt ook in gesprek gaan over diverse voorbeelden van participatie.

Meer weten?

Platform31 bundelt de belangrijkste kennis over de Omgevingswet voor u in een overzichtelijk kennisdossier. In dit kennisdossier koppelen we beschikbare kennis aan stedelijke praktijk, stellen relevante kennis beschikbaar en informeren over de nieuwste trends en ontwikkelingen.

Map for Provinciehuis Utrecht: Archimedeslaan 6, 3584 BA Utrecht
Omgevingsvisies.thumb internal thumb small 1461583092

Dag van de Omgevingswet 2017

Op donderdag vijf oktober vindt de zesde editie van de Dag van de Omgevingswet plaats. De veelzijdigheid van de wet staat tijdens deze dag centraal. Lees meer

Wilt u deelnemen aan de Dag van de Omgevingswet? Schrijf u in via dit formulier