Brilliant Breakfast

Complexiteit – omgaan met onzekerheid en onvoorspelbaarheid

Platform31 organiseert exclusief voor partners ieder kwartaal een Brilliant Breakfast: inspiratie en netwerken onder het genot van een prikkelende spreker, een inspirerend thema en een vers ontbijt. De tweede editie van Brilliant Breakfast wordt ingeleid door Iris Meerts en staat in het teken van Complexiteit: omgaan met onzekerheid en onvoorspelbaarheid.

Professionals in stad en regio staan voor een aantal complexe maatschappelijke uitdagingen, denk aan: vergrijzing, automatisering of klimaatadaptatie. De samenleving is permanent in beweging en aan verandering onderhevig. Dit veroorzaakt de nodige onzekerheid en onvoorspelbaarheid. Hoe kunnen overheden, corporaties en private partijen grip krijgen op een speelveld dat constant in beweging is?

Expert Iris Meerts neemt u mee in haar verhaal over een onmisbaar ingrediënt in de omgang met complexiteit: zelforganisatie. Complexe adaptieve systemen, anti-veerkracht en netwerkproblemen zijn termen die haar niet vreemd zijn en aan de orde komen. Iris Meerts laat u zien dat zelforganisatie meer van doen heeft met uw eigen (beleids)veld dan u wellicht denkt én laat ons nadenken hoe dit slim in te zetten binnen uw eigen praktijk.

Over de spreker

Iris Meerts is de spreker tijdens deze editie van Brilliant Breakfast. Zij is coördinator van het onderzoeksplatform Good Governance for a Safe World van De Haagse Hogeschool (waarbinnen ze onder meer praktijkgericht onderzoek doen naar complexiteit); hiervoor was zij directeur van Stichting Zelforganisatie.

Over Brilliant Breakfast

Als partner van Platform31 kunt u het brede netwerk van partners (gemeenten, ministeries, corporaties, marktpartijen) dit jaar maar liefst vier keer ontmoeten tijdens een Brilliant Breakfast op woensdagochtend. Tijdens dit ontbijt geeft een inspirerende spreker de aftrap op een domeinoverstijgend onderwerp. Daarna verkent u dit onderwerp samen met de spreker aan de hand van een creatieve werkvorm. Aan het eind van het ontbijt vertrekt u met een goodiebag aan goede ideeën, inspirerende tips en visitekaartjes.

Map for Koningin Julianaplein 10, Den Haag
Icoontje_partnerschap_internal_thumb_small-1487853521

Brilliant Breakfast

Complexiteit – omgaan met onzekerheid en onvoorspelbaarheid

Platform31 organiseert exclusief voor partners ieder kwartaal een Brilliant Breakfast: inspiratie en netwerken onder het genot van een prikkelende spreker, een inspirerend thema en een vers ontbijt. Het thema van deze editie: Complexiteit – omgaan met onzekerheid en onvoorspelbaarheid Lees meer