Bouwen aan een ecosysteem voor sociaal ondernemerschap

Hoe kunt u een omgeving creëren waarin sociaal ondernemerschap kan bijdragen aan maatschappelijke vraagstukken van gemeenten zoals arbeidsparticipatie? Hoe zorg je dat sociaal ondernemerschap intern op de agenda komt en wat zijn mogelijkheden om je met het netwerk te verbinden? Platform31 en het G32-stedennetwerk organiseren een bijeenkomst waarin u in één ochtend van nieuwe ideeën wordt voorzien om in uw eigen praktijk in te zetten.

Let op: deze bijeenkomst bevat – in tegenstelling tot eerder bericht – alleen een omvangrijk ochtendprogramma. Het programma is een soort pressure cooker, opgebouwd uit drie onderdelen.

Kennismaking met de sociale onderneming

We maken kennis met sociale onderneming het Lokaal in Amersfoort. Wie zijn zij? Welke lastigheden ondervinden zij? En wat hebben ze al bereikt? Social Enterprise NL presenteert de do’s & dont’s in contact met ondernemers.

Sociaal ondernemerschap op de agenda: een kijkje in de keuken bij gemeenten

Verandering teweeg brengen en sociaal ondernemerschap bevorderen vanuit de gemeente vraagt geduld en lef. Waar begin je en hoe ga je te werk? En wat levert al die inspanning op? Tijdens de Meet & Greet met gemeente Haarlemmermeer en Den Haag krijgt u de kans om al uw prangende vragen te stellen.

Welke manieren zijn er om te verbinden met sociaal ondernemers?

Met deze kennis op zak, maken we de vertaalslag naar uw eigen context aan de hand van het ideeën raamwerk. Na afloop gaat u naar huis met een verzameling aan aanknopingspunten die u in uw eigen gemeente kunt inzetten.

Voor wie?

Deze bijeenkomst is bedoeld voor medewerkers van gemeenten die sociaal ondernemerschap op de agenda hebben staan of het onderwerp willen agenderen. Vaak bent u niet als enige verantwoordelijk voor de opgave om sociaal ondernemen binnen uw gemeente te realiseren. Denk er eens aan naar deze bijeenkomst te komen met een collega van een andere afdeling binnen uw gemeente.

We bieden u een gevarieerd aanbod van sprekers en een interactief programma met ruimte voor uw vragen en eigen casuïstiek. Het delen van ervaringen staat centraal, evenals het netwerken met andere gemeenten. We sluiten daarom af met een gezamenlijke lunch bij sociale onderneming Het Lokaal.

Map for Het Lokaal: Oliemolenhof 90, 3812 PB Amersfoort
Dsc 8750 internal thumb small 1507198172

Bouwen aan een ecosysteem voor sociaal ondernemerschap

In samenwerking met het G32-stedennetwerk organiseert Platform31 een bijeenkomst over mogelijke manieren om zowel intern als extern een omgeving te creëren voor sociaal ondernemerschap. Voorbeelden uit praktijk en wetenschap worden gedeeld en we bieden u handvatten om in uw eigen gemeente aan de slag te kunnen. Lees meer

Indien u problemen ondervindt bij het registreren voor deze bijeenkomst, stuur dan een e-mail naar communicatie@platform31.nl.

Let op: wilt u slechts aan één dagdeel deelnemen? Vermeld dit dan duidelijk in het opmerkingenveld. U kunt daar ook aangeven of u bij de lunch aanwezig bent.