Bouwen aan een ecosysteem voor sociaal ondernemerschap

Hoe kunt u een omgeving creëren waarin sociaal ondernemerschap kan bijdragen aan maatschappelijke vraagstukken van gemeenten zoals arbeidsparticipatie? Hoe zorg je dat sociaal ondernemerschap intern op de agenda komt en hoe verbind je je vervolgens met het netwerk buiten? Platform31 en het G32-stedennetwerk organiseren een bijeenkomst op dinsdag 28 november die volledig in het teken staat van dit thema.

De bijeenkomst bestaat uit twee onderdelen. Het is mogelijk voor slechts één van de dagdelen in te schrijven. In het ochtendprogramma ligt de focus op het interne veranderproces. Verandering teweeg brengen binnen de eigen organisatie is niet altijd even makkelijk en vraagt geduld en lef. Waar begin je en hoe ga je te werk? Dit onderdeel biedt inzichten uit de wetenschap en geeft een kijkje achter de schermen bij gemeenten.

Het middagprogramma brengt de mogelijkheden in kaart die er zijn om in uw gemeente een omgeving te creëren waarin sociaal ondernemerschap wordt gefaciliteerd. We gaan in op vragen als: Wat is er al? Waar kan je op voortbouwen? Welke manieren zijn er om te verbinden met sociaal ondernemers? Daarnaast presenteren we voorbeelden uit diverse gemeenten. Na afloop gaat u naar huis met een verzameling aan aanknopingspunten die u in uw eigen gemeente kunt inzetten.

Voor wie?

Deze bijeenkomst is bedoeld voor medewerkers van gemeenten die sociaal ondernemerschap op de agenda hebben staan of het onderwerp willen agenderen. We bieden u een gevarieerd programma met ruimte om al uw prangende vragen in te brengen. Het delen van ervaringen staat centraal, evenals het netwerken met andere gemeenten.

Aanmelden

Het is mogelijk om slechts aan één dagdeel deel te nemen. Vermeld in het opmerkingenveld van het aanmeldformulier duidelijk voor welk dagdeel u zich wilt aanmelden en of u bij de lunch aanwezig bent.

Map for Het Lokaal: Oliemolenhof 90, 3812 PB Amersfoort
Dsc 8750 internal thumb small 1507198172

Bouwen aan een ecosysteem voor sociaal ondernemerschap

In samenwerking met het G32-stedennetwerk organiseert Platform31 een bijeenkomst over mogelijke manieren om zowel intern als extern een omgeving te creëren voor sociaal ondernemerschap. Voorbeelden uit praktijk en wetenschap worden gedeeld en we bieden u handvatten om in uw eigen gemeente aan de slag te kunnen. Lees meer

9:00 Inloop
9:30 Welkom en kennismaking
9:45 Q&A theorie en praktijk

interne verandering teweeg brengen, waar begin ik?

11:00 Pauze
11:15 Verdiepend gesprek
11:45 Terugkoppeling
12:00 Lunch
13:00 Vervolg kennismaking
13:15 Presentaties

extern bouwen aan een netwerk rond sociaal ondernemerschap

14:15 Pauze
14:30 Vervolg presentaties
15:30 Verdiepend gesprek
16:15 Terugkoppeling
16:30 Borrel

Let op: wilt u slechts aan één dagdeel deelnemen? Vermeld dit dan duidelijk in het opmerkingenveld. U kunt daar ook aangeven of u bij de lunch aanwezig bent.

Kosten:   Deelname is kosteloos, maar niet vrijblijvend


Adresgegevens

(tevens factuuradres in geval van betaalde activiteit)


Bij aanmelden gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden.