Betaalbare nieuwbouw, doe je zo!?

De woningnood is hoog. De grote behoefte aan goedkope(re) woningen blijft aanhouden en er is een woningtekort. Er zijn woningen nodig die verhuurd kunnen worden onder de aftoppingsgrens van 592,55 of 635,05 euro. De afgelopen tien jaar werd echter voornamelijk geïnvesteerd in nieuwbouw met veel WWS-punten. Deze woningen vallen daardoor niet in de categorie ‘betaalbaar’. Wat is er nodig om betaalbare nieuwbouw te realiseren? Platform31 brengt de mogelijkheden en knelpunten in kaart tijdens de bijeenkomst ‘Betaalbare nieuwbouw, doe je zo!?’ op 7 december.

Er is behoefte aan betaalbare nieuwbouw. Om tegemoet te komen aan deze behoefte kunnen corporaties bijvoorbeeld soberder bouwen of kiezen voor een kant-en-klaar concept in plaats van een volledig nieuw ontwerp. Een andere manier om de kosten van nieuwbouw te drukken, is het reduceren van de stichtingskosten door een andere wijze van marktuitvraag.

Wat kunt u verwachten?

Op 7 december delen enkele professionals hun visie op dit thema. U gaat met hen en de aanwezige vakgenoten in gesprek over wat nodig is voor betaalbare nieuwbouw. We gaan op zoek naar mogelijke oplossingen in de woningen zelf (het wat) en in de wijze van uitvraag (het hoe). Daarnaast komt de huidige dynamiek in de markt aan bod.

Enkele sprekers:

  • Pieter Huijbregts van het Netwerk Conceptueel Bouwen gaat in op de voordelen van conceptuele nieuwbouw.
  • Bert Karel Deuten van Sputnik Architecten deelt hun visie op het ontwerp van een betaalbare woning.
  • Thijs Luijkx van Watkostdebouwvaneenhuurwoning.nl gaat aan de hand van zijn benchmark in op de ontwikkelingen in de markt.

Bent u erbij?

Wilt u weten wat u kunt betekenen bij de realisatie van betaalbare nieuwbouw? Meld u dan aan voor deze bijeenkomst door het aanmeldformulier volledig in te vullen.

Meer informatie

Heeft u vragen? Neem dan contact op met:

Map for Den Haag
Straatbeeldstedelijke nieuwbouw internal thumb small 1508234014

Betaalbare nieuwbouw, doe je zo!?

Op 7 december delen professionals hun visie: Hoe kunnen woningcorporaties betaalbare nieuwbouw realiseren? We bespreken mogelijke oplossingen en ook de huidige dynamiek van de woningmarkt komt aan bod. Lees meer

Indien u problemen ondervindt bij het registreren voor deze bijeenkomst, stuur dan een e-mail naar communicatie@platform31.nl .

Kosten:   Deelname is kosteloos, maar niet vrijblijvend


Adresgegevens

(tevens factuuradres in geval van betaalde activiteit)


Bij aanmelden gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden.